×


  MEDIA EXPRES poznati rumunjski CATV industrijski časopis, jedinstveno je izdanje posla-za-posao, čija je otisnuta inačica distribuirana na nacionalnoj razini, neovisno od medijskih grupa koje su strukturirale audiovizualno tržište u Rumunjskoj.

  MEDIA EXPRES u opticaju otisnute inačice doseže u prosjeku 500 kopija na mjesec, u A4 formatu, 36 do 52 stranice po izdanju, cijene oko 3,4 eura, distribuiran tradicionalnom poštom prema popisu korisničkih adresa kabelskim rukovoditeljima, televizijskim i inim profesionalcima unutar industrije, uključujući ljude koji rade u marketingu i prodaji sredstava te autoritetima u području emitiranja i komunikacija u Rumunjskoj (CNA, ANCOM, Gospodarska komora i Senat, Ministarstvo kulture i Ministarstvo Komunikacija u sklopu Vlade Republike Rumunjske), kao i profesionalnim udrugama u ciljanim područjima, od kojih su najznačajnije kabelska udruga ACC i ARCA – udruga privatnih TV postaja Rumunjske.

  MEDIA EXPRES ČASOPIS kao medijski partner sudjeluje na internacionalnim sajmovima i izložbama, uključujući ANGA COM, IBC Amsterdam, MIPTV i MIPCOM.

  MEDIA EXPRES GODIŠNJAK je katalog aktivnih poduzeća na području rumunjskog tržišta, kabelskih i televizijskih poduzeća te poduzeća koja se bave opremom i uslugama unutar ovih industrija. Godišnjak se objavljuje jednom godišnje u 200 stranica brošure, 1000 kopija, cijene oko 12 eura, a tradicionalno se objavljuje u studenom u suradnji s Udrugom kabelskih komunikacija Rumunjske.

  MEDIA EXPRES Časopis osnovan je 2000. godine. Web-stranica www.mediaexpres.ro pokrenuta je 2001. godine, a MEDIA EXPRES Godišnjak izlazi od 2003. godine. Nastalu kao projekt, tvrtku je osnovao u transilvanijskom gradu Cluj-Napoca Mihai Pavelescu (diplomirani student Sveučilišta u Bukureštu, Fakultet književnosti, sa snažnim medijskim i kulturalnim novinarskim iskustvom).

  Nekadašnji predsjednik Rumunjske kabelske udruge (ACC) i poduzetnik u kabelskoj industriji Mircea Suciu, i poduzetnik u tiskanom novinarstvu Marius Comsa (osnivač TV Cablu, Info Satelita) pridružili su se debiju tvrtke čije je uredništvo stacionirano u rumunjskom glavnom gradu Bukureštu, s ciljem uređivanja prve poslovne novinske brošure za audiovizualnu industriju. MEDIA EXPRES kao projekt također je podržala Europska unija, jednogodišnjim početnim ulaganjem u sklopu PHARE programa, prije nego li ga je preuzeo autor projekta i urednik, Mihai Pevelescu.


  MEDIA EXPRES editorial board