×


  Televizija -- Data și ora publicării: 06.09.2023 17:47:13

  TELEKOM SRBIJA / Dvocifren rast Telekoma Srbija u prvoj polovini godine  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 3. septembar 2023. / Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da je ta kompanija u prvoj polovini ove godine napravila odlične rezultate i da će ponovo zabeležiti pozitivne rekorde u svim ključnim segmentima poslovanja.

  Istakao je da Telekom nastavlja da unapređuje usluge, a za primer naveo uvođenje interneta brzine od 10 gigabita u sekundi, što je nazvao „rekordnom brzinom na nivou Evrope a možda i sveta“.

  Ta usluga će, prema njegovim rečima, na početku biti dostupna u Beogradu na vodi, gde je prisutan veliki broj kompanija, kao i doseljenika iz inostranstva koji pokreću svoje biznise, a onda će se širiti na ostale delove grada.

  Najavio je i da će Telekom Srbija „U Srbiji i regionu najspremnije dočekati start 5G mreže“ i podsetio da je na tom poslu ekskluzivni partner Vodafon, globalni lider za uvođenje inovativnih digitalnih tehnologija

  Podsetio je da je Telekom Srbija finansijsku podršku za projekat 5G u Srbiji, dobio od Evropske investicione banke i rekao da „sada čak proširujemo ugovor sa EIB i pored svih lobističkih pokušaja naše konkurencije da se taj ugovor raskine“ kao i da je u toku finalizacija tog posla.

  Saradnja sa EIB je, kako je ocenio, primer velikog poverenja koje najveće svetske finansijske institucije imaju u Telekom Srbija, u finansijsku stabilnost i strategiju razvoja kompanije, preneo je Euronews.

  Lučić je najavio i da u tekućem kvartalu 2023. dolazi prvo veliko pojeftinjenje rominga između EU i zemalja Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju.

  „U saradnji sa Evropskom komisijom idemo ka faznom potpunom ukidanju rominga sa EU do 2027., a prvo veliko sniženje dolazi u ovom kvartalu i fokus je na značajno jeftiniji prenos internet podataka, jer to je ono što je ljudima najpotrebnije kada su u inostranstvu, na primer na letnjem odmoru da ne moraju da jure wi-fi po plaži, već da imaju finansijski izuzetno povoljan internet na svom mobilnom telefonu“, objasnio je prvi čovek Telekoma Srbija.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)