×


  Televizija -- Data și ora publicării: 15.08.2023 16:35:40

  SERIJA-KONSTANTINOVO-RASKRŠĆE / Počinje snimanje serije “Konstantinovo raskršće”  NIŠ (MEDIA EXPRES) / 10. avgust 2023. / Serija “Konstantinovo raskršće” uskoro počinje da se snima po istoimenom romanu Dejana Stojiljkovića.

  Snimanje počinje za desetak dana, a za potrebe serije izgrađen je set koji podseća na ostatke antičkog grada u kojem je rođen Konstantin Veliki. Radnja je smeštena u 1943. godinu, odnosno u vreme Drugog svetskog rata, pa je mnogo pažnje posvećeno i kostimima, scenografiji i arhitekturi koja prati taj istorijski period.

  Adaptaciju romana za scenario serije uradio je Đorđe Milosavljević, koji je kazao da je ovaj poduhvat za njega bio veliko iskušenje jer je priča zaista kompleksna.

  - Adaptaciju romana završio sam odavno i to je bilo uzbudljivo profesionalno iskušenje. Serija “Konstantinovo raskršće” biće pravi spektakl. U njoj će biti vampira, vukodlaka, Nemaca, partizana, Niš tokom okupacije, drevno podzemlje ispod njega... Koji gledalac ne bi poželeo da sve to vidi na TV ekranu? Ali, naravno, dok je scenaristički rad bio u osnovi prijatno iskustvo, produkcija ovakve zamisli je ekstremno komplikovana i jedinstvena za našu savremenu televiziju. Ostaje mi da se nadam da će u realizaciji biti prostora da se na ekran prenese sve ono bez čega je ovakva priča nezamisliva - rekao je Milosavljević.

  Glavna uloga poverena je Milanu Mariću. Naime, on igra oficira Kana koji po naređenju Adolfa Hitlera dolazi u Niš kako bi pronašao mač za koji se smatra da poseduje nesagledive moći, koje bi mogle da promene tok rata. On uspeva da pronađe zbirku oružja označenu kao Konstantinovo raskršće, a koja se nalazi ispod temelja antičkog Naisa. Na putu koji Kan treba da pređe naići će na mnoge prepreke koje će ga voditi kroz pravu avanturu.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)