×


  Televizija -- Data și ora publicării: 14.08.2023 16:03:42

  BH-TELECOM / BH Telecom ostvaruje saradnju sa svetskim distributerom Beta Film GmbH  SARAJEVO (MEDIA EXPRES) / 5. avgust 2023. / Saradnja BH Telecoma sa nemačkim globalnim distributerom Beta Film GmbH otvara vrata svetskog tržišta za serije u produkciji BH Content Lab platforme BH Telecoma

  BH Content Lab platforma BH Telecoma ne prestaje da donosi značajne vesti u okviru domaćeg audio-vizuelnog sektora. Svetski magazin Variety, objavio je informaciju o zvaničnom ostvarivanju saradnje između BH Telecoma i jednog od najvećih globalnih distributera Beta Film GmbH po pitanju nove serije u produkciji BH Telecoma Znam kako dišeš. Kreatori serije su Jasmila Žbanić i Damir Ibrahimović, a serija je snimana u režiji Alena Drljevića i Nermina Hamzagića. Glavne uloge igraju višestruko nagrađivana glumica Jasna Đuričić i mladi glumac Lazar Dragojević, koji će upravo ove godine ostvariti i ulogu voditelja

  Serija Znam kako dišeš je prva serija sa Balkana, ujedno i prva serija pod distribucijom Beta Film GmbH koja će svoju svetsku premijeru dočekati na Film Festivalu u Veneciji ove godine, što je od historijskog značaja za bh audio-vizuelni sektor, te predstavlja jedinstvenu priliku za građenje imena i zauzimanje pozicije domaće audio-vizuelne umjetnosti na svetskom tržištu.

  Znam kako dišeš je dramska serija koja donosi priču od ukupno šest epizoda. Serija prati slučaj samoubistva maloletnika, a što pokreće lavinu događaja u privatnom životu tužiteljice Nevene Murtezić (Jasna Đuričić). Samohrana majka tinejdžera u procesu razvoda, sve teže balansira život sa sinom Dinom (Lazar Dragojević) i posao koji je pod stalnim pritiskom javnosti i politike.

  Pored Đuričić i Dragojević glavne uloge u seriji igraju: Ermin Bravo, Mirvad Kurić, Jelena Kordić-Kuret, Jasna Žalica, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Kemal Rizvanović, Dino Bajrović i Lana Stanišić.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)