×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 06.08.2023 13:33:04

  HRVATSKI-TELEKOM / Hrvatski telekom poskupljuje usluge  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 31. jul 2023. / Hrvatski telekom (HT) počeo je obavještavati korisnike da će od 1. septembra ove godine početi sa primenom indeksnu klauzulu i od tog datuma za pet posto povećati mesečne naknade fiksnih i mobilnih tarifa, paketa i opcija definisanih njihovim cenovnicima.

  Reč je o mogućnosti prilagođavanja cena godišnjoj stopi inflacije koju telekomi u Hrvatskoj imaju od ove godine, a s obzirom na stopu inflacije za 2022. godinu.

  "Nastavno na tržišne okolnosti, HT će od 1. Septembra početi sa primenom indeksnu klauzulu u vidu usklađenja cena usluga sa stopom inflacije. Pritom će usklađenje od pet posto povećanja cena biti znatno niže od prosečne godišnje stope inflacije u 2022. koja je iznosila 10,8 posto", kažu iz HT-a.

  Objašnjavaju i da će se povećanje cena od pet posto primjenjivati isključivo na iznose mesečnih naknada fiksnih i mobilnih tarifa, paketa i opcija definisanih službenim cenovnicima HT-a, dok se na ostale stavke računa poput potrošnje minuta, poruka ili interneta, jednokratne naknade i rate za uređaje klauzula ne primjenjuje te naknade ostaju neizmenjene.

  "Prvi račun s novim iznosom naknada korisnici će dobiti u novembru, a za mesec septembar", poručuju iz najvećeg telekoma u Hrvatskoj.

  Korisnici kojima se to ne sviđa sad više ne mogu bez naknade da raskinu ugovor, jer su tu mogućnost imali početkom godine kad je prvotno najavljeno da bi cene mogle biti povećane tokom ove godine.

  I druga dva velika telekoma u Hrvatskoj, A1 Hrvatska i Telemach Hrvatska, već su ranije najavili povećanje cene, ali u većem postotku i s ranijom primenom nego HT.

  Tako je A1 indeksaciju tj. povećanje cena od 8,5 posto počeo da primenjuje od 1. jula, dok je Telemach povećanje od 8,3 posto počeo s 1. avgusta.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)