×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 31.07.2023 01:09:46

  TELEKOM-CRNA-GORA / Crnoorski Telekom zabeležio finansijski i rast broja korisnika u svim segmentima  PODGORICA (MEDIA EXPRES) / 25. jul 2023. / Crnogorski Telekom je u prvoj polovini godine zabeležio, kako je saopšteno, stabilan finansijski rast, veće prihode i profitabilnost, rast postpejd baze, broja pripejd korisnika i odlične rezultate u segmentu usluga fiksnog interneta i televizije.

  Takođe, kompanija je zadržala lidersku poziciju u postpejdu i mobilnom internetu u Cnoj Gori.

  “Na kraju juna, Telekom je imao aktivnih 298 hiljada postpejd kartica, devet odsto više u odnosu na uporedni period prošle godine. Broj aktivnih pripejd kartica iznosio je 173 hiljade, 41 odsto više u odnosu na kraj juna prethodne godine, dok je korisnika mobilnog interneta bilo 259 hiljada, odnosno osam odsto više u odnosu na prošlu godinu”, navodi se u saopštenju.

  Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma, Stjepan Udovičić, kazao je da sezonu ulaze spremni i nastavljaju dobro promišljene aktivnosti na mobilnoj i fiksnoj mreži koje realizuju već dvije godine.

  “Kao što smo više puta do sada isticali, modernizacija mobilne mreže je vrlo intezivna investicijska aktivnost kojom smo obuhvatili sve elemente mreže. Telekom ima preko 400 lokacija sa kojih pružamo usluge mobilnog interneta i svih servisa, a modernizacijom su obuhvaćene sve lokacije, i projekat modernizacije je već pri kraju“, rekao je Udovičić.

  Drugim rečima, upravo je modernizacija mobilne mreže izdvojila Telekom na tržištu, što je posebno važno tokom letnje sezone, kada je internet saobraćaj za 50 odsto veći nego u ostatku godine.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)