×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 05.07.2023 10:53:19

  TELEKOM-SRBIJA / Telekom Srbija potpisao ugovor sa Bank of America  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 30. jun 2023. / Telekom je pre mesec dana potpisao ugovor sa Bank of America, rekao je za RTS generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.

  “To dosta može da pomogne našu buduće saradnju sa drugim velikim američkim kompanijama. Na neki način (ako) druga po velikčini finasijska institucija ima poverenje u Telekom i u naš plan razvoja, da ćemo stvarno postati veliki“, rekao je Lučić gostujući na javnom servisu.

  Lučić nije precizirao kakvu vrstu ugovora je Telekom sklopio sa Bank of America, ali je govorio o tome da Telekom pokušava da uspostavi partnerstva sa najvećim američkim digitalnim kompanijama.

  „Da probamo da uspostavimo partnerstvo sa najvećima, sa Amazonom, Netfliksom, Fejsbukom. Sa Amazonom smo imali najviše sastanka, deluje nam najzanimljiviji, kao najbolji globalni igrač od koga može najviše da se nauči“, kaže on.

  Lučić je najavio i da će u Nemačkoj u julu početi prodaja Telekomovih kartica, a nacionalnij operator će zatim proširiti poslovanje i u Turskoj i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD)-

  Telekom je projekat za dijasporu pokrenuo pre četiri godine puštanjem mobilnog operatera u Austriji gde je došao do 150.000 korisnika.

  „Shvatili smo da je ogroman potencijal u dijaspori jer mi imamo i sadržaj i digitalne servise koji oni žele da imaju. Osim Austrije, proširili smo se prošle godine na Švajcarsku, sada završavamo Nemačku, 17. jula počinje prodaja naših kartica u Nemačkoj, moguće je i onlajn, preko našeg portala i 12 distributera, a planiramo da u godini dana pustimo 30 naših poslovnica“, rekao je Lučić.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)