×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 14.05.2023 00:21:03

  TELESTE / Teleste očekuje neto prihod do 150-175 miliona evra  Turku, FINSKA – 5. maj 2023. – Teleste procenjuje da će neto prihod u 2023. iznositi 150-175 miliona evra i da će korigovani poslovni rezultat u 2023. biti 2-5 miliona evra.

  U izveštaju za period prvog kvartala, od januara do 31. marta 2023. godine, Teleste navodi da su smernice podložne problemima u lancu snabdevanja koji se neće pogoršati tokom 2023.

  Generalnog director Telestea , Esa Harjua, povodom rezultata prvog kvartala za 2023 godinu, saopštio je da je godina počela prema očekivanjima. Teleste neto prodaja je značajno porasla u odnosu na uporedni period i da je profitabilnost poboljšana. Primljene porudžbine nisu dostigle izuzetno visok nivo uporednog perioda.

  Neto prodaja je porasla u odnosu na prethodnu godinu u oba preduzeća. Bruto marža se poboljšala kako su ažurirane cene kupaca bolje odražavale povećane materijalne troškove.

  “Želimo da poboljšamo komunikaciju sa investitorima i od sada ćemo u naše finansijske izveštaje uključiti primljene porudžbine, knjigu porudžbina i neto prodaju naše dve poslovne jedinice. Naša poslovna jedinica „Broadband Netvorks“ pruža proizvode, rešenja i napredne usluge za operatere širokopojasnih mreža. Naša poslovna jedinica „Javna bezbednost i mobilnost“ obezbeđuje proizvode i rešenja za operatere javnog prevoza, proizvođače voznih sredstava i za sektor javne bezbednosti”, saopštio je Harjua.

  U poslovanju sa širokopojasnim mrežama, nastavljen je dobar obim isporuke posebno u centralnoj Evropi i nordijskim zemljama. Aktivnosti na severnoameričkom tržištu su napredovale prema planu, a Teleste nastavlja da gradi spremnost za početak komercijalnih isporuka DOCSIS 4.0 proizvoda tokom druge polovine 2023. godine.

  Harju je rekao da je Teleste u martu potpisao ugovor o sistemskoj isporuci novog značajnog projekta vozova sa evropskim proizvođačem šinskih vozila.

  Za 2023. godinu očekuje da će se neizvesnost radnog okruženja nastaviti, sa stalnim izazovima u lancu snabdevanja, posebno u pogledu elektronskih komponenti i poluprovodnika. Kompanija će takođe nastaviti da sprovodi svoj program usmeren na izoštravanje strategije. , Kao što je ranije najavljeno, Linda Kalas biće nova šefica strategije grupe od 1. juna 2023.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)