×


  Televizija -- Data și ora publicării: 10.05.2023 02:10:47

  SERIJA-NEMIRNI / Serija "Nemirni" od 6. maja na Superstar TV  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 4. maj 2023. / Decenijama staro ubistvo, otmica divnog mladog patologa, smrt sina ozbiljnog kriminalca i jedna opasna žena, koja na čudan način povezuje sve ove priče, delovi su serije "Nemirni", u režiji Darka Nikolića.

  Novi krimi-triler počinje od 6. maja, vikendom, u 21.00, na Superstar TV. Serija je nastala po motivima knjige Marka Popovića "Jedan pogrešan korak", u produkciji "Telekoma Srbije" i kuće From No Connection, dok scenario potpisuje Danica Nikolić.

  - U 12 epizoda upoznaćete veliki broj likova čiji se životi menjaju tokom deset dana.

  Imamo nekoliko slučajeva koji se prepliću i povezuju sve naše junake, a saznaćete i šta njihove živote čini nemirnim. Serija je i krimi-triler i drama i misterija, a zapravo je sve koncipirano kao mozgalica, slagalica koju slažemo i na kraju dobijamo odgovore na sva pitanja - kaže producentkinja Dragana Jovančević, pišu Novosti.

  Posle velikog uspeha filma i serije "Jedini izlaz", reditelj Darko Nikolić ponovo u fokus postavlja jake žene, koje svojim potezima unose u zaplet dobro ili zlo, noć ili dan, mir ili nemir...

  - " U "Nemirnima" je sve uzbudljivo jer su čak i dijalozi napeti. Ovo nije samo krimić, već je i drama zato što postoji širok dijapazon odnosa likova, ima i porodičnih, od kojih su neki teški. Ima, naravno, akcionih scena jer snimali smo puškaranja i jurnjave kolima - objašnjava reditelj Darko Nikolić.

  U središtu "Nemirnih" je policijska inspektorka Mirna Paligorić, koju igra Nikolina Friganović Jelisavac.

  Iako će imati brojne akcione scene, glumica iz Banjaluke primećuje da će "intimne, porodične biti i zahtevnije", kao i da je junakinja koju tumači "vrlo jaka i krhka, hrabra i slaba u isto vreme".

  Priča počinje kada na jednom beogradskom gradilištu radnici iskopaju posmrtne ostatke za koje se ispostavlja da pripadaju davno ubijenom doktoru-stažisti Mladenu Voinoviću. Glavni osumnjičeni za ubistvo je Vukašin Banović, Mladenov mentor sa Instituta za sudsku medicinu, koji je nestao čim je otkriven leš. Policija kreće u potragu za Vukašinom, a tokom istrage inspektorka Mirna, progonjena sopstvenim nemirom, igrom slučaja razotkriva vezu države, tajne službe i kriminala. "Sistem spojenih sudova" dovodi do neočekivanih obrta, tako da ono što je na površini dobija potpuno drugačiji izgled kada se izmakne jedna kockica, što sve aktere priče ostavlja nemirnim.

  Jedini koji veruju u Vukašinovu nevinost i pokušavaju da dokažu da nije kriv za ubistvo, iako svi tvrde da ga je počinio, su njegov brat, kog igra Gordan Kičić, i supruga, koju tumači Ana Mandić.

  U ogromnoj glumačkoj ekipi su i Strahinja Blažić, Anica Dobra, Boris Pingović, Jelena Stupljanin, Aleksandra Janković, Nebojša Dugalić, Ljubomir Bandović, Gorica Popović, Marko Ivanović, Izudin Bajrović, Dejan Aćimović, Radoslav Rale Milenković, Slobodan Boda Ninković, Milena Predić, Vaja Dujović, Denis Murić, Marinko Prga, Maja Lukić, Igor Benčina, Janko Popović Volarić, Marko Gvero, Vanja Ejdus, Ivan Đorđević Džudi, Vukašin Jovanović, Nebojša Ubiparić, Milan Čuč ilović...

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)