×


  Televizija -- Data și ora publicării: 05.05.2023 18:54:06

  FILM-VODI-ME-GDE-GOD / Svetska premijera filma „Vodi me, gde god“ Nikole Polića na nezavisnom američkom Pendance festival  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 2. maj 2023. / U okviru zvanične selekcije 6. nezavisnog Pendance Film Festivala, 14. maja premijerno će biti prikazano kratko ostvarenje „Vodi me, gde god“ reditelja Nikole Polića, nastalo u okviru Kino radionice, neformalnog udruženja filmskih stvaralaca, i u koprodukciji sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu, objavio je Filmski centar Srbije.

  Polić je svoj desetominutni film snimio po scenariju Aleksandre Jovanović, a u kratkom sinopsisu je navedeno:

  „Milica (23) se vraća u prazan stan posle izlaska u grad i rasprave u alkoholisanom stanju sa bivšim dečkom. Postiđena zbog njegovog odbijanja da krene sa njom, želi sve da zaboravi, ali nemir je i dalje drži…“.

  Glavne junake igraju Milena Božić i Aleksandar Dimitrijević, direktor fotografije je Milan Petković, animaciju je uradila Isidora Vulić, montažu Mila Delić, dizajn zvuka Jana Baljak, za kolor-korekciju je zaslužan Marko Milovanović, a scenografiju i kostime potpisuje sam reditelj Nikola Polić, piše Danas.

  Producent filma „Vodi me, gde god“ je Miroslav Đurđević, a ovogodišnje izdanje američkog Pendance festivala odvijaće se od 12. do 14. maja, pod sloganom „Story Over Everything“.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)