×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 30.04.2023 18:11:47

  CRNA-GORA-TELEKOM / Crnogorski Telekom povećao prihode, operativnu dobit i korisničku bazu  PODGORICA (MEDIA EXPRES) / 25. april 2023. / U poređenju sa istim periodom prošle godine, Crnogorski Telekom je u prvom kvartalu 2023. ostvario veće prihode, EBITDA-u i operativnu dobit kao i rast korisničke baze postpejd, pripejd korisnika i solidne rezultate u fiksnom internetu i televiziji, saopšteno je iz kompanije.

  Na kraju marta 2023. godine, Telekom je imao aktivnih 9% više postpejd korisnika u odnosu na isti kvartal prošle godine, a broj aktivnih pripejd kartica bio je čak 40% viši u istom periodu. Broj korisnika na optici porastao je za 16% dok je ukupan broj širokopojasnih priključaka porastao za 2%. Zabilježen je i rast broja korisnika TV usluga za 5%. Rast ukupnih prihoda od 7,5% u odnosu na prethodnu godinu uslovljen je boljim rezultatima u maloprodaji i veleprodaji. Operativna dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), nakon najma i isključujući posebne uticaje rasla je 4,3% iz godine na godinu dok je neto dobit iznosila 1,7 miliona eura.

  „Prvi kvartal ove 2023. godine početak je treće godine uzastopnog rasta nakon Covid-19 pandemije. Ovaj naš uspeh i poslovni rast utemeljeni su na ponovno pokrenutim investicijama u mobilnu i fiksnu infrastrukturu, ponovnom i vraćenom fokusu na komercijalne aktivnosti, a u posljednje vreme i energiji uloženoj na automatizaciju poslovanja i digitalizaciju korisničkih i internih procesa.

  U Telekomu se polako stvara kritična masa ljudi koji razumiju uticaj koji informacione tehnologije mogu imati na transformaciju poslovanja kompanije kao što je naša, i to u delu poboljšanja i ubrzanja pružanja usluga našim korisnicima ali i u načinu na koji svakodnevno radimo jedni s drugima”, rekao je Stjepan Udovičić, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma.

  Crnogorski Telekom je u prvom kvartalu lansirao prvi digitalni postpejd proizvod u Crnoj Gori koji novim korisnicima Telekoma omogućava značajno lakši način aktivacije – potpuno bez odlaska u T-Centar. Crnogorski Telekom danas i zvanično ima najveću i najbržu 4G i 5G mobilnu mrežu u Crnoj Gori, ističe on, a proces modernizacije radio pristupne mreže se nastavlja kako se primiče turistička sezona.

  Telekom nastavlja sa svojom misijom fokusa na korisničko iskustvo i gigabitne mreže nove generacije.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)