×


  Televizija -- Data și ora publicării: 26.04.2023 11:48:35

  FILM-GYM / Srđan Vuletić je u produkciji igranog filma “Gym”  SARAJEVO (MEDIA EXPRES) / 22. april 2023. / Srđan Vuletić trenutno radi produkciju svog trećeg ostvarenja „Gym“.

  Gym ukazuje na večni problem koji svi pokušavamo da izbegnemo da priznamo sebi: u našem najužem krugu postoji onaj jedan “idiot” kojeg možda ne bi trebali podržavati. U Rikijevom životu to je njegov kolega i budući zet Ado. Ketering kompanija za koju obojica rade uskoro se zatvara, a Ado odlučuje da je najbolji način da pristupi problemu da prebije vrhunsku poslastičarku Melisu koja je napustila kompaniju i natera je da ponovo radi s njima. Kako se približava ugostiteljski događaj na kom će se svi sastati, Riki mora da odluči koja će njegova uloga biti u ovoj katastrofi.

  Produkcija igranog filma “Gym” radi se u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu

  Glavne uloge u filmu igraju Edin Koja Avdagić, Filip Radovanović, Faruk Hajdarević i Dina Mušanović. Bosanskohercegovačka kompanija Realstage producira u koprodukciji sa hrvatskom Kinoramom, slovenačkim Iridium filmom i crnogorskim studijom Dogma.

  Budžet je određen na 305.000 EUR, a producenti i dalje traže potencijalne partnere za zatvaranje. Glavno snimanje počelo je 10. aprila 2023. Film će u potpunosti biti snimljen u Sarajevu, gde će biti primarna lokacija Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

  Još nema pridruženog agenta za prodaju i dostupne su sve teritorije osim Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. Očekuje se da će film biti premijerno prikazan 2024.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)