×


  Televizija -- Data și ora publicării: 26.04.2023 00:48:51

  UNITED-GROUP / United Grupa prodala tornjeve u Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 21. april 2023. / United Grupa prodala je mobilne tornjeve infrastrukture u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji (TowerCo) kompaniji Tawal iz Saudijske Arabije, podružnici stc Group.

  Transakcija se sastoji od više od 4.800 stubova, a vredna je 1.220 mil EUR (1,22 mlrd EUR), navedeno je na sajtu United Grupe. Ovo je prva investicija koju je Tawal napravio u evropskom sektoru telekomunikacija

  U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, najveća integrisana online i TV prodavnica Shoppster, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1, Nova S i Sport Klub.

  Prodajom svojih mobilnih tornjeva, United Grupa nastavlja da prati industrijski trend razdvajanja i monetizacije infrastrukture mobilnih tornjeva od strane telekomunikacionih operatora u Evropi i širom sveta.

  Prihodi od prodaje omogućiće United Grupi da značajno smanji zaduženost, oslobađajući sredstva za budući rast. Transakcija će omogućiti nastavak ulaganja u mobilnu mrežu, uključujući planove za uvođenje oko 2.000 dodatnih lokacija u narednih 20 godina, što će omogućiti Grupi da nastavi da dugoročno pruža visokokvalitetne usluge svojim klijentima.

  „Oduševljeni smo što smo uspešno iskristalisali vrednost naših tornjeva sporazumom koji nam omogućava da otklonimo globalne makro-ekonomske pritiske i upravljamo njima. Ovo će podržati kontinuirano ulaganje u kompanije iz naše Grupe, kako bismo im osigurali da ostanu konkurentne na svojim tržištima. Isto tako, jako smo uzbuđeni što smo pronašli snažnog partnera u TAWAL kompaniji i tražićemo dalje mogućnosti za saradnju sa njima kako budu širili svoje poslovanje na evropsko tržište”, rekla je Viktorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe.

  „Partnerstvo sa United Grupom za nas označava prvu investiciju na evropskom tržištu. To partnerstvo podržava naš cilj da nastavimo da pružamo inovativna i efikasna ICT infrastrukturna rešenja našim partnerima uz visok kvalitet usluga po kojima smo poznati”, dodao je Muhamed Alhakbani, izvršni direktor kompanije TAWAL.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)