×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 29.03.2023 22:22:23

  BH-TELECOM / BH Telecom osigurao mobilnu mrežu u svim tunelima na autocesti A1  SARAJEVO (MEDIA EXPRES) / 29. mart 2023. / Između BH Telecoma i Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH u poslovnoj zgradi BH Telecom verifikovana je saradnja o pružanju mobilne mreže u tunelima na izgrađenom delu autoputa A1 na trasi Koridora 5C.

  Reč je o tunelima Ričice Pečuj, Gaj, Vis, 1. mart, Ivan i tunel Grab u ukupnoj dužini od 22 409 m.

  „Za ovo pokrivanje mobilnom mrežom BH Telecom je instalirao dve nove bazne stanice koje signal u tunelu emituju korištenjem najmodernije opreme. Veliko zadovoljstvo mi je što smo našim korisnicima učinili još jednu olakšicu pri korištenju usluga u mreži BH Telecoma“, izjavio je je Sedin Kahriman, generalni direktor kompanije.

  „Kao dve javne kompanije u službi građana Bosne i Hercegovine činimo sve napore da im pružimo najbolji kvalitet usluga. Svakako ćemo to nastaviti raditi i u brojnim drugim projektima u budućnosti“, naglasio je direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder.

  Ugovor je potpisan za narednih 20 godina čime se na duži vremenski period rešava pitanje signala mobilne mreže u tunelima na autoputu A1.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)