×


  Televizija -- Data și ora publicării: 18.03.2023 21:45:30

  FILM-NE-SKREĆI-SA-STAZE / Počelo snimanje filma “Ne skreći sa staze”  BUGOJNO (MEDIA EXPRES) / 14. mart 2023. / Snimanje dugometražnog igranog filma “Ne skreći sa staze” scenariste Vahida Durakovića i reditelja Emira Kapetanovića, počelo je u subotu, 11. marta u Bugojnu.

  Ekipa filma “Ne skreći sa staze” u zgradi Doma kulture drugi dan snima kardove za film koji režira bh. režiser s adresom u Sjedinjenim Američkim Državama.

  Scenario potpisuje Bugojanac Vahid Duraković. Jasmin Duraković je objavio nekoliko fotografija sa seta.

  – Poželjno je umetnost bude u ulozi prevazilaženja podela i predrasuda u društvu. U Bugojnu se upravo stvara jedno takvo umetničko delo. Film “Ne skreći sa staze”, Vahid Duraković, Emir Kapetanović, koji nastaje po istinitom događaju u kojem su se našli glumci kada odluče da igraju predstavu u zajednici podeljenoj po mnogim šavovima. A deca su ta koja povezuju nepovezivo. Ovaj film je zato važan – zbog naše (nedavne) prošlosti, današnjice i budućnosti – poručio je Duraković.

  Glumačku podjelu u filmu čine glumci iz BiH, Hrvatske i Srbije: Mirvad Kurić, Zana Marjanović, Miraj Grbić, Mirza Tanović, Vanesa Glođo i drugi, prenosi Avaz.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)