×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 01.03.2023 13:50:22

  UNITED-MEDIA-EUROLEAGUE / Euroleague Basketball i United Media produžili partnerstvo Nove i Sport Kluba  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 28. februar 2022. / Euroleague Basketball i United Media objavlili su nastavak dosadašnje saradnje i potpisivanje novog ugovora koji obezbeđuje ekskluzivna prava prenosa mečeva Euroleague i Eurocup-a u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Grčkoj i Kipru.

  Novi višegodišnji ugovor osigurava kanalima Nova i Sport Klub nastavak prenosa takmičenja koje organizuje Euroleague Basketball u narednih pet godina a time i obeležavanje pune dve decenije saradnje. Takođe, ovo je i nastavak strategije širenja kompanije United Media u jugoistočnoj Evropi gde je košarka jedan od dominantnih sportova.

  „Naši partneri – kanali na kojima se emituje Euroleague, su od suštinske važnosti za uspešno poslovanje a imati tako značajnog partnera kao što je United Media, koja je posvećena da naše mečeve donese gledaocima u zemljama jugoistočne Evrope, je ključ u pridobijanju nove publike“, izjavio je izvršni direktor Euroeleague Basketball Maršal Glikman. „Nova i Sport Klub su naši dugogodišnji partneri a dostizanje pune dve decenije saradnje sa ovim sporazumom je dokaz zajedničke posvećenosti da ponudimo vrhunske produkcijske standarde i kreiramo sadržaj za rastuću i vrlo zahtevnu bazu fanova“.

  „Ugovor sa Euroleague Basketball je veoma važan potez za dugoročne planove koje United Grupa ima u zemljama za koje smo otkupili petogodišnja sportska prava. Ovo investiranje u najbolji medijski sportski sadržaj je još jedan pokazatelj koliko smo posvećeni razvoju tržišta Grčke, Kipra i zemalja Adriatic regiona, koje vidimo kao stratešku lokaciju United Grupe“, izjavio je predsednik United Grupe, Nikos Stahopulos, prenosi portal N1.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)