×


  Televizija -- Data și ora publicării: 23.01.2023 21:31:55

  FILM-33-ANĐELA / Snima se film „33 Anđela“  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 22. januar 2022. / Snimanje filma o stradanju srpske dece u norveškim logorima tokom Drugog svetskog rata je počelo, a prve scene filma „33 Anđela“ snimljene su na lokalitetu Staro Sajmište.

  Film ,,33 Anđela“ produciraće pored Branka Dimovića Dimeskog i Dragan Gane Videnović, a režiju će potpisati Goran Vučković.

  Snimanje filma će trajati oko godinu dana a kako je planirano, snimaće se na više lokacija. Osim Srbije, Norveške i Republike Srpske, u planu je snimanje i u Кanadi.

  U Norvešku je poslato 102 dece od kojih je više od 33 smrtno stradalo. Najmlađe među njima imalo je 12 godina.

  Narator i saradnik na filmu je i doktor filozofije i teologije Johanes Solberg iz Norveške. On je izrazio veliku zahvalnost Srbiji i srpskom narodu na gostoprimstvu i na velikoj žrtvi koju je srpski narod podneo za vreme Drugog svetskog rata:

  „Zahvalan sam producentu i direktoru filma „33 Anđela“ gospodinu Dimoviću Dimeskom što me je pozvao da učestvujem u ovom projektu, važnom za oba naroda, srpski i norveški. Nadam se da ćemo ovim projektom pomoći u sagledavanju celokupnih istorijskih činjenica vezanih za dešavanja u vreme Drugog svetskog rata i doprineti još boljim odnosima kako dva naroda tako i dve zemlje“, prenosi Đorđe Bojanić.

  Producent filma je nišlija Dragan Gane Videnović, kome je kako kaže, čast što je deo ovog projekta.

  ,,Svi mi imamo obavezu prema Srbima koji su dali svoje živote da bi mi mogli da živimo. Srećan sam i uzbuđen što ću radeći na filmu moći bar malo da im se odužim. Da ih otrgnem od zaborava, jer oni zaslužuju večno sećenje“, kaže producent Dragan Gane Videnović.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)