×


  Televizija -- Data și ora publicării: 19.01.2023 14:57:58

  SERIJA-TENDER / Serija "Tender" od 17. januara na TVCG 1  PODGORICA (MEDIA EXPRES) / 15. januar 2022. / Bosanskohercegovačka humorističku seriju "Tender", od utorka 17. januara možete pratiti na Prvom programu TVCG. Serija će biti emitovani utorkom, sredom i četvrtkom od 18.25 sati na TVCG 1.

  Kreator serije i scenarista je Srđan Vuletić, u saradnji sa produkcijskom kućom F.I.S.T. iz Sarajeva, a režiju potpisuju Amra Mehić i Neven Samardžić.

  "Tender" je jedan od projekata u sklopu BH Content Lab, a istovremeno je prva serija iz tog projekta koja će se prikazivati van granica Bosne i Hercegovine.

  Vuletić je na komičan način prikazuje svakodnevnicu u BiH. Tri čoveka različitih nacionalnih, političkih i životnih stavova čine novoizabranu Komisiju za sprovođenje javnih nabavki.

  Svaki pokušava da progura svoje interese i obogati se, ali kako to učiniti kad su im prvi saradnici ujedno i najveće prepreke.

  Pritom su zaljubljive prirode, a administracija je puna koleginica sa nesređenim emotivnim životom.

  U seriji igraju Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić, Nadine Mičić...

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)