×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 19.01.2023 14:17:02

  CRNA-GORA-TELEKOM / Operatori u Crnoj Gori planiraju da investiraju 26 miliona evra  PODGORICA (MEDIA EXPRES) / 14. januar 2022. / Operatori elektronskih komunikacija planirali su da ove godine investiraju oko 26 mil evra, saopštili su iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku delatnost (EKIP) poručujući da očekuju nastavak trenda razvoja tržišta i povoljnosti kada su u pitanju usluge.

  Izvršni direktor EKIP-a, Darko Grgurović, kazao je da su u toku 2021. godine operatori u razvoj elektronskih komunikacionih mreža i servisa uložili 51 mil evra, što je doprinelo daljem povećanju dostupnosti savremenih elektronskih komunikacionih usluga visokog kvaliteta na celoj teritoriji Crne Gore.

  - EKIP trenutno ne raspolaže konačnim podatkom o visini ukupnih investicija operatora elektronskih komunikacija u prošloj godini. Operatori elektronskih komunikacija su planirali svoje investicije za prošlu godinu u iznosu od oko 33 mil evra i sa završetkom godine o realizovanim ukupnim ulaganjima u sektor elektronskih komunikacija operatori će dostaviti podatke regulatoru - rekao je Grgurović u intervjuu agenciji Mina-business.

  - U prethodnih deset godina operatori elektronskih komunikacija u Crnoj Gori su investirali preko 600 mil evra, od čega u prethodnih pet, kada su investicije intenzivirane, skoro 400 mil evra - precizirao je Grgurović.

  Prema njegovim rečima, višegodišnji trend visokih investicija u sektoru elektronskih komunikacija, potvrđuje činjenicu da u Crnoj Gori imamo stabilan i predvidiv pravni i regulatorni okvir, koji je stvorio jednake uslove za sve učesnike na tržištu.

  On je naveo da očekuju da se tokom ove godine nastavi trend razvoja tržišta elektronskih komunikacija.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)