×


  Televizija -- Data și ora publicării: 18.01.2023 12:36:23

  AMAGI-HRVATSKA / Amagi pokreće razvojni centar u Hrvatskoj  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 12. januar 2022. / Amagi, globalni SaaS lider koji pruža cloud video rešenja, otvara svoj prvi evropski razvojni centar u Zagrebu. Reč je o indijskom jednorogu osnovanom 2008. godine koji TV mrežama omogućava pokretanje, upravljanje, distribuciju i monetizaciju sadržaja širom sveta.

  Prema navodima kompanije, novi centar će podići kvalitet i brzinu tehničke podrške koju nudi svojim evropskim kupcima, istovremeno unapređujući napore za razvoj proizvoda.

  Amagi dodaje da će razvojni centar voditi Igor Marinić, Marko Horvat i Danijel Perić koji će sada postati sastavni deo Amagija.

  Komentarišući lansiranje, Baskar Subramanian, izvršni direktor i suosnivač, Amagi, rekao je: „Naš cilj je oduvek bio da unesemo intuitivniju i inteligentniju tehnologiju u svet emitovanja kako bismo pomogli medijskim kompanijama da pruže bolji doživljaj gledanja svojim potrošačima. Sa namenskim centrom za istraživanje i razvoj u Hrvatskoj, sada ćemo biti bliže našim evropskim kupcima i moći ćemo da im ponudimo tehnološku podršku u realnom vremenu. Igor i njegov tim su divni dodatak porodici Amagi i radujemo se što ćemo rasti sa njima”.

  Igor Marinić, generalni nanager – Istočne Evrope, Amagi, dodao je: „Amagi nije mogao izabrati bolju destinaciju za dalje svoje planove širenja u Evropi. Hrvatska se uspešno etablirala kao zemlja sa vrhunskim talentima na globalnoj tehnološkoj mapi. Sigurni smo da će novootvoreni Amagi R&D centar biti jedan od ključnih pokretača rasta i uspeha kompanije u regionu”.

  Amagi isporučuje linearne kanale u preko 40 zemalja širom sveta, sa većinom klijenata sa američkog tržišta.

  Njegova lista kupaca uključuje ABS-CBN, AccuVeather, A+E Netvorks UK, Cinedigm, Cok Media Group, Crackle Plus, Fremantle, Gannett, Gusto TV, NBCUniversal, Tastemade, The Roku Channel, Vice Media i brojne druge globalne kompanije.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)