×


  Televizija -- Data și ora publicării: 04.01.2023 12:36:15

  HRT-SERIJA / Nova humoristična serije "Oblak u službi zakona" na HRTu  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 3. januar 2022. / Nova HRT-ova humoristična serija "Oblak u službi zakona" autora Snježane i Gorana Tribusona, premijerno je prikazana u Zagrebu projekcijom prve od četrnaest epizoda koju je za HRT snimio Interfilm.

  Na promociji su bila brojna glumačka imena iz serije među kojima Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Željko Königsknecht, Goran Navojec, Zoran Čubrilo, Igor Mešin i drugi kao i urednica projekta za HRT Jasmina Božinovska Živalj. Takođe, premijeri su prisustvovali i glavni reditelj HRT-a Robert Šveb, glavna urednica televizijskih kanala HRT-a Rahela Štefanović kao i brojne druge zvanice.

  Nakon "Odmori se, zaslužio si" scenaristi Snježana i Goran Tribuson pripremili su novu poslasticu, porodičnu humorističnu seriju "Oblak u službi zakona". Spoj je porodične serije sa laganim krimi zapletom, jer Nikola (Ozren Grabarić), glava porodice Oblak, je policijski narednik. Idealista je i poštenjačina koji veruje u neke ljudske vrednosti pa ih neretko prepoznaje i tamo gde ih nema. Za razliku od Nikole, drugi članovi porodice Oblak daleko su realističnijii i skloniji postupcima koji su, iako benigni, na rubu zakona. Nikolina žena Jagoda (Dijana Vidušin) ne može da pronađe posao, a kako bi pridonela ionako malom kućnom budžetu, često pribegava radu na crno. Kreativna, znatiželjna, pomalo tajanstvena, posvetila se Nikoli i deci te je potpuna suprotnost komšinici, mesarki Greti (Ksenija Marinković).

  Različiti karakteri i sklonosti članova porodice Oblak izvor su komičnih situacija i zapleta, a u svakoj epizodi Nikola rešava i jedan kriminalistički slučaj: provalu u kiosk, krađu automobila, provalu u kvartovski dečji vrtić, sitne prevare. No iako u poslu uspešan, inteligentniji i bolji policajac od svog partnera Požgaja (Igor Mešin) koji ima široku lepezu interesa pa retko stigne da se posveti policijskim zadaćama, kao i od šefa Bože (Željko Königsknecht), nikako da napreduje u policijskoj hijerarhiji.

  Glavne uloge tumače Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Toma Medvešek, Borna Fadljević, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Željko Königsknecht, Igor Mešin, Zoran Čubrilo, Dora Fišter. Scenarijo potpisuju Snježana i Goran Tribuson. Režiju potpisuje Snježana Tribuson, a produkciju Ivan Maloča odnosno Interfilm za HRT. Urednica je Jasmina Božinovska Živalj.


  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)