×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 22.11.2022 14:48:58

  TELEKOM-CRNA-GORA / Crnogorskom Telekomu uručena nagrada za inovativnost za eTrust usluge poverenja  PODGORICA (MEDIA EXPRES) / 22. novembar 2022. / Na svečanosti organizovanoj povodom Svetskog dana preduzetništva, Privredna komora Crne Gore organizovala je uručenje nagrada kompanijama i privrednicima koji su se u 2021. godini istakli po uspešnom poslovanju, društvenoj odgovornosti, inovativnosti i unapređenju menadžmenta.

  Među nagrađenim projektima je i eTrust platforma Crnogorskog Telekoma – prvo i jedino potpuno digitalno rešenje za elektronski potpis, pečat, vremenski pečat i verifikaciju u Crnoj Gori. Telekom je tako postao ovogodišnji laureat nagrade Privredne komore Crne Gore za inovativnost.

  Crnogorski Telekom je prestižnu Nagradu PKCG za inovativnost zavredio razvojem platforme eTrust, web portala za lako i sigurno digitalno potpisivanje, pečatiranje, verifikovanje i vremensko pečatiranje dokumenata koji je namenjen fizičkim i pravnim licima. Usluga omogućava pristup sa mobilnog telefona, tableta ili računara, bilo kad i bilo gde. Dovoljna je internet konekcija, nalog na eTrust portalu i mobilna aplikacija eTrust autentifikator, navodi se u obrazloženju PKCG.

  Nagrada Privredne komore Crne Gore već šest decenija predstavlja prestižno priznanje kojim se ističu vredna postignuća crnogorskih kompanija i privrednika u kategorijama – uspešno poslovanje, društvena odgovornost, inovativnost i unapređenje menadžmenta. Ovogodišnje nagrade imaju dodatnu vrednost, jer afirmišu uspehe privrednika ostvarene u veoma izazovnim vremenima.

  Telekom je za eTrust platformu ove godine osvojio i međunarodno priznanje CATA Award na takmičenju Deutsche Telekoma (DT), kada je Crnogorskom Telekomu na Global Security konferenciji DT-a dodeljena medalja za drugo mesto u konkurenciji 22 projekta iz cele Deutsche Telekom Grupe.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)