×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 22.11.2022 14:38:12

  TELEKOM-ESPORT-CHAMPIONSHIP / Završeno regionalno takmičenje Telekom eSport Championship  PODGORICA (MEDIA EXPRES) / 21. novembar 2022. / Prvo regionalno eSport takmičenje – Telekom eSport Championship – koje su pokrenuli Crnogorski Telekom, Hrvatski Telekom i Makedonski Telekom za gaming entuzijaste iz Crne Gore, Hrvatske i Severne Makedonije, ali i iz celog regiona, imalo je svoje veliko finale.

  U višemesečnom takmičenju učestvovala su 1.366 igrača, koji su svoje znanje i veštine pokazali kroz faze kvalifikacija i lige. Nakon više od 220 sati streamova na Telekom eSports Twitch kanalima, najbolji su se plasirali u veliko finale.

  U tri igre, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22 takmičilo se šest finalista, a pobednici su Teo Radman (FIFA22), prošlogodišnji pobednik Hrvatske Telekom e-Lige, 0to100 (CS:GO) i Seikoopaths (Rocket League).

  Telekom je na ovaj način regionalnoj gaming industriji dao potpuno novu dimenziju, budući da takmičnje nije bilo namenjeno isključivo zabavi, već je cilj bila i edukacija, promocija jednakosti, borba protiv govora mržnje i briga o sebi.

  Telekom eSport Championship uključivao je razne aktivnosti kojima se podsticao razvoj novih veština kod takmičara ali i gledalaca, kao što je edukativni video materijal ambasadora takmičenja – Malajski Tapir, MarkoKC i Lobanjica, TikToker Filip Ščrbak koji je u pauzama streamova držao vežbe za istezanje i takmičarke iz Ultimate Gamera, content kreatorke koje su pričale o važnim temama kao što su „devojke u gamingu“ i „eSport kao profesija“.

  Ovogodišnji nagradni fond iznosio je 21.800 evra, a podeljen na četiri najbolje plasirana tima u svakoj kategoriji – četiri najbolje plasirana u igri Counter Strike: Global Offensive osvojili su ukupno 15.000 evra, u igri Rocket League 4.400 evra, a u igri FIFA22 2.400 evra.

  Projekat je nastao uz podršku partnera Samsung i Progame.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)