×


  Televizija -- Data și ora publicării: 20.11.2022 21:49:15

  FILM-POLOVNI-LJUDI / Dean Radovanović snima debitantski film “Polovni ljudi”  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 19. novembar 2022. / Snimanje filma “Polovni ljudi”, ranije poznatog pod radnim naslovom “Instru Mental”, počelo je 30. oktobra 2022. godine u Kraljevu. Film nastaje u srpsko-estonskoj koprodukciji i podržan je od strane Filmskog centra Srbije, a po vlasitom scenariju režira ga debitant Dean Radovanović. Planirano je da snimanje traje četri i po nedelje u Kraljevu i još sedam dana u Beogradu.

  Sinopsis otkriva sledeće: Zavodljivi i enigmatični medijski mogul Dragan Ivanović (glumi ga Bojan Žirović) orkestrira udar na aktuelnu vlast u korist radikalne desnice. Kada dobije poziv od mlađeg brata Mark (Miloš Lazić) i njegove nove devojke Svetlane (Branka Katić), Dragan se vraća u svoj rodni grad da preispita izrazito neprijateljski i otuđen odnos sa neurotičnim bratom, kao i njegovu naizgled harmoničnu romansu. Pored Žirovića, Lazića i Branke Katić, u filmu igraju: Srđan Miletić, Minja Peković, Ljubomir Bandović, Vladica Milosavljević i Nenad Ćirić, piše Filmski centar Srbije.

  Autorsku ekipu predvodi reditelj i scenarista Radovanović, a njegovi saradnici su: direktor fotografije Peter Kollanyi, scenograf Nikola Nikolić, art direktor Iztok Čeh, kostimografkinja Kristina Savić, maskerka Sonja Vizentaner, snimatelj zvuka Srđan Bajski i montažerka Andrijana Krčmar. Film se realizuje u koprodukciji “Nulte tačke” iz Beograda i “Munchhausen” produkcije iz Talina, uz podršku Filmskog centra Srbije i Estonskog filmskog instituta. Producenti su Ramona Plazinić i Veli Valentin Rajasaar.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)