×


  Televizija -- Data și ora publicării: 20.11.2022 21:37:53

  SERIJA-AZBUKA-NAŠEG-ŽIVOTA / Snimljeni prvi kadrovi nastavka serije "Azbuka našeg života"  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 18. novembar 2022. / Nedavno su snimljeni prvi kadrovi nastavka popularne drame "Azbuka našeg života", autorke i rediteljke Jelene Bajić Jočić.

  Snimanje novih 11 epizoda, koje nastaju u saradnji produkcijskih kuća "Kontrast studios" i "Telekom Srbija", nastavljeno je u Beogradu i trajaće do kraja februara. Premijera druge sezone planirana je za jesen 2023. godine, na Superstar TV i Prvoj. Prvih deset epizoda serije rađeno je po motivima romana "Muška azbuka" i "Azbuka mog života" Mirjane Bobić Mojsilović, dok nastavak izlazi iz okvira knjiga

  - Sve junake smo sada smestili u neke specifične pozicije u kojima se razna iskušenja i izazovi stavljaju pred njih. Pokušavamo i da njih promenimo i da odgovorimo na večita pitanja za čim to jurimo, gde je sreća, koja doza ljubavi nam je potrebna da bismo se osećali voljeno... Svi likovi prolaze kroz dramatične trenutke, svako na svoj način, i u tom procesu, u toj putanji se menjaju. Upravo ta transformacija likova je nešto što mora da se uradi vrlo pažljivo, dosledno, sa puno osećaja ukusa i sentimenta da ne bi bilo banalno i to je nešto što mi je zaista izazovno - ističe za "TV novosti" autorka i rediteljka serije Jelena Bajić Jočić.

  U nastavku serijala, u živote glavnih likova vraćamo se nekoliko meseci kasnije. Središte priče i dalje zauzimaju Vesna i Uroš Popović (Aleksandra Janković i Jadran Malkovič), ali njihovi putevi naizgled se razilaze. Dok Uroš sa mlađom Anom (Isidora Simijonović) gradi novi život, Vesna nastavlja sama, donosi odluku da se posveti sebi i upoznaje novog čoveka u kog se zaljubljuje.

  - Cela serija dobija u jednom trenutku trilerski štih. Mene, kao glumicu, iznenadilo je kada sam čitala u kom pravcu sve to ide - priča Aleksandra Janković i dodaje da joj se sviđa što je njena junakinja sada u bojama i što sija.

  - Vesna je prevazišla rastanak i razvod od Uroša i spremna je da u njen život, prvi put nakon 25 godina, uđe nova osoba. Ona je dugo bila u jednom odnosu i nije joj lako da uđe odmah u drugi. Motiv za to je usamljenost i želja za novim izazovom i osećanjem. Znate kako, i sa 15 i sa 55 godina, ti leptirići u stomaku su uvek jedni te isti. Vesna je otvorila novu stranicu života, pa ćemo da vidimo kako je ispisana.

  Radivoje Raša Bukvić, u razgovoru za "TV novosti", priznaje da je navijao za Vesnu i Uroša kada je gledao seriju, ali i da je lako prihvatio ulogu Veljka, jer druga sezona donosi drugačija pravila.

  Sa druge strane, i Uroš se suočava sa okolnostima koje će trajno uzdrmati novonastali životni balans koji je krajem prve sezone uspostavio sa Anom.

  - Serija "Azbuka našeg života" nije zamišljena da daje lekcije, da priča nekome šta i kako treba da radi i o čemu treba da se priča. Ona je, po mom mišljenju, ogledalo stanja društva kad su u pitanju kriza porodice i međuljudskih odnosa, a sa tim se prožimaju drugi, sitniji elementi. Na primer, ljudima je bitno da voze najnoviji auto ili da imaju najskuplji sat, a da li je bitno - napominje za "TV novosti" Jadran Malkovič i dodaje da Uroš doživljava veliku promenu.

  Dobro uigranoj glumačkoj ekipi, koju čine Nebojša Milovanović, Jovana Stipić, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić i mnogi drugi, pridružiće se i Aleksandar Srećković Kubura, Milan Kalinić, Slaviša Čurović, Vladan Dujović, kao i američka glumica srpskog porekla Ana Aleksander.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)