×


  Televizija -- Data și ora publicării: 04.08.2022 14:11:45

  FILM-VERA / Završeno snimanje filma “Vera”  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 1. avgust 2022 / Nakon 70 dana snimanja pala je završna klapa filma “Vera” reditelja Nedeljka Kovačića sa talentovanom Jovanom Stojiljković u naslovnoj ulozi, čija se premijera očekuje na jesen.

  Snimanje filma “Vera” počelo je 31. marta i odvijalo se na lokacijama u Beogradu, Topoli, na Avali i Kosmaju. Projekat je u julu 2020. dobio podršku na konkursu “Filmskog centra Srbije” za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, a reditelj i scenarista Nedeljko Kovačić veoma je zadovoljan snimljenim materijalom i doprinosom cijele ekipe.

  - Nismo imali proklizavanja, nismo imali kašnjenja, već samo par sitnih prebacivanja iz jednog u drugi termin, tako da je ovo jedna od retkih produkcija koja je sve uspela da snimi po planu i u roku - rekao je Kovačić.

  Film “Vera” inspirisan je istinitom pričom o Veri Pešić (1919 - 1944), špijunki iz vremena Drugog svjetskog rata, koju su neki nazivali “srpska Mata Hari”.

  -”Vera” je, pre svega, priča o ženi u muškom svetu, i po tome je ovaj film relevantan za savremeni trenutak, više od sedamdeset godina nakon događaja koji su u njemu opisani. U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi - naveo je Kovačić.

  Naslovne uloge u ovom špijunskom trileru sa elementima melodrame tumače i Petar Zekavica i Viktor Savić, a ostatak ansambla čine Anita Mančić, Nikola Kojo, Vladimir Aleksić, Tihomir Stanić, Džek Dimić, Miona Marković, Milica Tomašević, Nebojša Dugalić, Bojan Žirović, Zlatija Ocokoljić Ivanović, Slobodan Beštić i Lenka Petrović.

  Planirano je da “Vera” pred bioskopsku publiku stigne krajem oktobra.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam
>