×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 01.08.2022 19:50:44

  TELEKOM-CRNA-GORA / Crnogorski Telekom uspešno poslovao u prvoj polovini godine  PODGORICA (MEDIA EXPRES) / 31. jul 2022 / Crnogorski Telekom je za prvih šest meseci ove godine zabeležio rast broja korisnika svih servisa, kao i rast ukupnih prihoda i operativne dobiti, saopšteno je iz kompanije nakon redovnog Konferencijskog poziva sa analitičarima i investitorima koji je održan u sredu.

  Kako je saopšteno, Crnogorski Telekom je na kraju drugog kvartala zadržao liderstvo u segmentu mobilnog postpejda, kao i prvo mesto u mobilnom internetu.

  - Na kraju juna ove godine, Telekom je imao aktivnih 273.000 postpejd kartica, što je 7% više u odnosu na isti period prethodne godine. Broj aktivnih pripejd kartica iznosio je 123.000 i bio veći za 2,6%, a broj korisnika mobilnog interneta porastao je za 10% i iznosio je 239.000 - navodi se u saopštenju.

  Kada je reč o fiksnim servisima, broj korisnika na optici porastao je za 17% i iznosio je 31.000, dok je broj TurboDSL korisnika porastao za 7% u odnosu na isti period 2021. godine, i iznosio je 35 hiljada.

  - Zabeležen je i rast broja korisnika TV usluga za 6%, dok je 3% više korisnika usluga širokopojasnog interneta - dodaju iz kompanije.

  Sa finansijske strane, rast prihoda od 3,7% u odnosu na uporedni period prošle godine uslovljen je boljim rezultatima i u delu maloprodajnih i veleprodajnih usluga. Iz kompanije navoda da je operativna dobit pre kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), isključujući posebne uticaje i nakon najma, u prvom kvartalu ove godine iznosila 13,7 mil evra, što predstavlja rast od 5%, dok je rast stope poreza na dobit imao značajan negativan efekat na neto dobit, kroz obračun poreske amortizacije, pa je neto dobit iznosila 0,3 miliona.

  Telekom je u junu započeo i pionirski projekat na domaćoj berzi - proces otkupa sopstvenih akcija, koji su iz kompanije najavili na ovogodišnjoj redovnoj Skupštini akcionara.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam
>