×


  Televizija -- Data și ora publicării: 01.08.2022 16:52:57

  FILM-SO / Završeno snimanje filma “So” autora Vuka Pijetlovića  BANJALUKA (MEDIA EXPRES) / 30. jul 2022 / Ovih dana spuštena je poslednja klapa na snimanju filma „So“, diplomskog rada mladog derventskog studenta režije Vuka Pijetlovića.

  U filmu igraju Miodrag Petrović, Bojan Kolopić i Miroslav Sinkić za koje režiser ima samo reči hvale.

  „So“ obrađuje odnos umetnosti i traume kroz događaj blizak Dervenćanima. U pozadini ovog projekta, koji mladi apsolvent filmske i TV režije na Akademiji umetnosti u Banjaluci želi da pretače u film, jesu ratni zločini nad Srbima 1992. godine u Derventi.

  – Film prikazuje pripremanje predstave. U toku pripreme Goran, glumac, se susreće sa Ostojom, domarom u Centru za kulturu koji pri susretu dobija PTSP napad. Nakon Goranovog indirektnog proživljavanja strahota logora kroz Ostoju, ostaje mu pitanje da li da radi priču o Ostoji ili da nastavi priču koju vec radi, otkriva detalje svoje ideje Pijetlović.

  Želja mu je da snimi film i da ovaj svojevrsni omaž ljudima i gradu koji su teško propatili bude prikazan upravo u Centru za kulturu u godini u kojoj se navršavaju tri decenije od ovih događaja.

  Projekat “So” na ovogodišnjem konkursu za filmske projekte studenata Katedre za film i televiziju Akademije umetnosti banjalučkog Univerziteta nagrađen je drugom nagradom.

  Višednevno snimanje u derventskom Centru za kulturu je uspešno okončano.

  – Utisci ekipe govore da su svi zadovoljni snimljenim materijalom, a takođe setom i derventskim gostoprimstvom. Sada počinje faza postprodukcije gde ustvari i nastaje film u koju smo ušli par dana nakon zadnje klape. S obzirom na zadovoljstvo materijalom radimo pažljivo i ne požurujemo taj “živi proces”, kaže apsolvent na Akademiji umetnosti u Banjaluci, prenosi portal derventacafe.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam
>