×


  Televizija -- Data și ora publicării: 27.07.2022 16:21:43

  FILM-RTS / Srpski film u Veneciji - „Da li ste videli ovu ženu?“  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 23. jul 2022 / Debitantski igrani film „Da li ste videli ovu ženu?“, rediteljskog dvojca Dušana Zorića i Matije Gluščevića, imaće premijeru na 79. Filmskom festivalu u Veneciji, koji se ove godine održava od 30. avgusta do 10. septembra.

  Da li ste videli ovu ženu? je priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. Glavnu ulogu filma tumači hrvatska glumica Ksenija Marinković. U pratećim ulogama pojavljuju se I sidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Aleks Elektra i drugi.

  Film je koprodukcija sa Radio-televizijom Srbije, a ispred RTS-a na projektu su učestovali, kao kreativni supervizor Marko Novaković, Odgovorni urednik redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa, kao i supervizor produkcije Marija Bereta.

  Film Da li ste videli ovu ženu? producirala je Čarna Vučinić ispred "Non-Aligned Films" iz Srbije, a koproducenti su Damjan Knežević, Tijana Drakulić, Stefan Ivančić i Tena Gojić. Pridruženi producenti su Dragana Jovović, Ognjen Glavonić, Nevena Petrović i Miroslav Đurđević. Film je realizovan u ko-produkciji sa Radio-televizijom Srbije, Fakultetom dramskih umetnosti i Dinaridi Filmom iz Hrvatske. Nastao je uz podršku Filmskog centra Srbije i Hrvatskog audio-vizualnog centra.

  Reditelji su i autori scenarija filma, dok su direktori fotografije filma Aleksa Radunović, Marko Kažić i Milica Drinić. Montažerka filma je Olga Košarić. Dizajn zvuka potpisuje Luka Gamulin, kostimografkinja filma je Kristina Savić. Scenografiju su radile Iva Ilić i Milena Grošin, a šminku Ana Bibić i Slađana Vujković. Originalnu muziku potpisuje Stipe Škokić poznat kao DJ Džok, a kao supervizor vizuelnih efekata radio je Vladan Đurić ispred studija "Primer", piše RTS.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam
>