×


  Televizija -- Data și ora publicării: 20.07.2022 18:30:08

  FILM-LUČA / Film "Luča" na “festivalu Evropskog Filma Palić”  PALIĆ (MEDIA EXPRES) / 19. jul 2022 / U okviru najprestižnijeg domaćeg filmskog festivala “Palić”, premijerno je prikazan prvi u nizu filmova Apollon produkcije – “Luča”, reditelja Ivice Vidanovića.

  „Festival Evropskog Filma Palić“ uvrstio je ovaj triler u selekciju Paralele i sudari, i time ga učinio jedinim srpskim filmom na ovogodišnjem festivalu. Ova kriminalistička drama koja se duboko bavi odnosom oca i ćerke, njihovih sudbina i profesija, ali i prošlošću koja ne dozvoljava da bude izbrisana - dočaraće nam iskusni Ljubiša Milišić i Andrija Mitić, ali i mladi i nadareni Jova Maksić, Smiljana Marinković i Miloš Đurović.

  Ovogodišnje, dvadeset deveto izdanje „Festivala Evropskog Filma Palić“, održava se u tradicionalnom terminu, od 16. do 22. jula na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica. Festival se ove godine održava na više lokacija, među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi Eurocinema, Abazija i Lifka.

  Prvi lokalni servis za gledanje filmova i serija “Apollon” je posle samo godinu dana od nastanka, u saradnji sa “Telekom Srbija” pokrenuo incijativu za snimanje cak 52 dugometražna filma u sopstvenoj produkciji. Sva ostvarenja, uključujući i film „Luča“ biće dostupna na jedinoj srpskoj platformi za gledanje online filmova i serija “Apollon” koji je vec sada daleko ispred inostranih takmača u trci za brojem vernih korisnika.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam
>