×

  Televizija -- Data și ora publicării: 22.06.2022 11:38:41

  RTS-Novi kviz za decu od jeseni na RTS - NTC kviz  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 20. jun 2022 / Na Radio-televiziji Srbije od jeseni gledamo novi kviz za decu! I to "NTC kviz", nastao prema sistemu učenja osnivača Mense Jugoslavije - dr Ranka Rajovića, piše RTS.

  "Nikola Tesla Centar" (skrećeno NTC) je Odsek Mense za darovitu decu. Začetnik NTC sistema učenja, dr Rajko Rajović, osnivač je Mense Jugoslavije, član Borda direktora svetske Mense i predsednik Komiteta svetske Mense za darovitu decu.

  "NTC kviz" je jedinstven po tome što ne predstavlja test znanja i informisanosti, već kviz misaonih veština, pa će ispred malih ekrana moći da se ravnopravno nadmeću deca i roditelji. Za dobijanje poena u igrama biće neophodna pažnja, koncentracija, asocijativno mišljenje, povezivanje znanja, ali i - timski rad.

  U šesnaest epizoda kviza gledaćemo šesnaest četvoročlanih ekipa, sastavljenih od dece uzrasta od drugog do četvrtog razreda. Kviz će imati sedam standardnih igara i svaka igra predstavljaće jednu NTC tehniku. Posebnu radost kod gledalaca izazvaće igra iznenađenja, jer će specijalni gost u svakoj epizodi biti neko ko je deci uzor - Stefan Milenković, Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović, Milica Mandić, Mihail Dudaš, Klara Hrvanović, Luka Grbić, Jasminka Petrović...

  Autor kviza je dr Ranko Rajović, urednik i scenarista Jelena Popadić Sumić, voditelj glumac Miljan Prljeta, a kviz je realizovan u izvršnoj produkciji "Tradegator 011".

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>