×

  Televizija -- Data și ora publicării: 16.06.2022 14:13:13

  FILM-78-DANA / Počelo snimanje filma “78 dana” rediteljke Emilije Gašić  VRNJAČKA BANJA (MEDIA EXPRES) / 16. jun 2022 /Na lokacijama u okolini Vrnjačke Banje počelo je snimanje celovečernjeg igranog prvenca Emilije Gašić “78 dana”. Projekat ovog filma dobio je podršku na konkursu Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih debitantskih filmova 2021. godine.

  Prema sinopsisu, u malom mestu u Srbiji, tri sestre beleže svoju svakodnevnicu na kućnoj kameri tokom bombardovanja 1999. godine. Monotone dane prekida iznenadni dolazak gradske dece, mladića i devojčice u komšijsku kuću.

  Nakon kastinga na koji se prijavio veliki broj devojčica i devojaka iz Vrnjačke Banje, Kraljeva i Kragujevca, za ulogu tri sestre izabrane su: Milica Gicić, Tamara Gajović i Viktorija Vasiljević. Njihove roditelje glume Jelena Đokić i Goran Bogdan, a u filmu igra i Pavle Čemerikić, piše portal Filmski cenatr Srbije.

  Rediteljka i scenaristkinja je Emilija Gašić, autorka kratkih filmova “An Unknown Friend”, “Vrtlog” i “Čekanje”. Direktorka fotografije je Ines Gowland. Kostimografkinja je Senka Radivojević, a scenografkinja Maja Đuričić. Film nastaje u produkciji kompanije “Set Sail Films” dok su producenti Andrijana Sofranić Šućur i Miloš Ivanović.

  Scenario i projekat filma su razvijani na radionici Biennale Cinema College festivala u Veneciji i predstavljen je na prošlogodišnjim Francusko-srpskom koprodukcionom marketu.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>