×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 16.06.2022 14:02:00

  TELEMACH-HRVATSKA / Telemach Hrvatska objvio izveštaj o napretku  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 15. jun 2022 / Telemach je svojom 5G mrežom pokrio gotovo celu Hrvatsku. Štaviše, njegova mreža brzih vlakana sada dostiže 100.000 domaćinstava.

  Kako navodi N1, koji je kao i Telemach deo Junajted grupe, izvršni direktor Telemaha Adrijan Ježina dodao je da će optička mreža kompanije postići nacionalnu pokrivenost krajem ove ili početkom 2023.

  On je nastavio: „Ostvarili smo sve što smo planirali za manje od godinu dana, a to pokazuje mogućnosti kompanije uz podršku matične Junajted grupe“. Telemach je zamenio i/ili nadogradio skoro svih 1.200 mobilnih baznih stanica i do sada je pokrio Zagreb, Zadar i Split brzom optičkom mrežom od 10 Giga, dok će Osijek uskoro biti završen.

  Jezina je rekao i da je kompanija sve planirala na svojim mrežama 2023. godine, što će je staviti ispred ostalih telekoma u regionu.

  U međuvremenu, Nenad Šlibar, član upravnog odbora Telemacha i CTO, rekao je da je sve što je Telemach Hrvatska do sada uradio bilo ljudski i finansijski zahtevno, posebno odvajanje od švedskih modela (nasleđenih kupovinom bivšeg Tele2) i lokalizacija svoje poslovanje.

  Broj zaposlenih se višestruko povećao i sada je oko 700. Osim toga, sve poslove su prebačeni u Hrvatsku, a otvorena su i dva korisnička call centra.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)