×

  Televizija -- Data și ora publicării: 16.06.2022 11:14:31

  BH-TELECOM / BH Telecom najavljuje investiciju od 25 miliona KM u produkciju audio-vizuelnog sadržaja  SARAJEVO (MEDIA EXPRES) / 13. jun 2022 / U Sarajevu je održana zajednička press konferencija BH Telecoma d.d. Sarajevo i Sarajevo Film Festivala na kojoj je najavljen nastavak trogodišnje saradnje, kao i objavljene nominacije TV serija koje će se naći u konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva za TV serije. Za nagrade konkurira 17 TV serija.

  - Novi trogodišnji ugovor će podrazumjevati mnogo toga uzbudljivog, interesantnog, važnog za sve ljubitelje filma, za sve ljubitelje dobrih serija, a Festival reputacijski sve što je postao u saradnji sa bh Telekomom će svakako doprineti najboljolj promociji naše države BiH, našeg Sarajeva, svih turističkih potencijala i verujemo da uzbuđenja dolaze u svim narednim ciklusima, rekao je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telekoma povodom planiranog nastavka saradnje sa Obala Art Centrom, organizatorom Festivala.

  Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regije, ove je godine u konkurenciju za nagrade uvrstio 17 serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije.

  Serije koje su nominovane za nagrade Srce Sarajeva za TV serije su: “Advokado”, “Besa 2”, “Blok 27”, “Crna svadba”, “Čudne ljubavi”, “Dolina rož”, “Kljun”, “Leninov park”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Močvara 2”, “Mrkomir I”, “Nečista krv”, “Područje bez signala”, “Složna braća”, “Ubice mog oca 5”, “Šutnja” i “Vreme zla”.

  Ceremonija dodjele nagrada u kategoriji TV serija bit će održana na 28. Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine održava od 12. do 19. augusta.

  Iz BH Telecoma najavili su kako planiraju da investiraju 25 miliona KM u produkciju audio-vizuelnog sadržaja, od čega je već 7 miliona uloženo u realizaciju snimanja serija sa domaćim producentskim kućama i bh. rediteljima kao i dodatnih 18 miliona je osigurano kroz kontinuirani javni poziv BH Content Lab-a.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>