×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 10.06.2022 21:52:51

  TELESTE / End-to-end mreža od 1,8 GHz predstavljena na sajmu CableLabs-a 10G  TURKU, FINSKA – 9. jun 2022. – Kompanija Teleste učestvovala je u prvoj uspešnoj demonstraciji DOCSIS® 4.0 proširenog spektra DOCSIS (ESD) pojačala koja je nedavno završena na „10G Shovcase-u“ kompanije CableLabs u Koloradu, SAD.

  Dovodeći vodeće kablovske operatere i dobavljače tehnologije pod jedan krov da sarađuju na multi-gigabitnoj budućnosti industrije, događaj je pokazao potencijal kablovske infrastrukture kao prve linije za operatere da nastave da povećavaju brzinu i kapacitet prenosa podataka u svom hibridnom fiber-koaksijalnom (HFC) mreže.

  U demonstraciji je kreiran sistem end to end sa opremom kompanije Teleste i drugih istaknutih dobavljača kablovske opreme kako bi se prikazale superiorne performanse DOCSIS 4.0 tehnologije. Sistem je uključivao četiri 1,8 GHz ICON pojačala u kaskadi iz Telestea, a rezultirajuća mreža je podržavala testove brzine od 8,9 Gbps nizvodno i 6,2 Gbps uzvodno. Dok je demo podešavanje uključivalo četiri kaskadna pojačala, važno je napomenuti da tehnologija od 1,8 GHz takođe omogućava duže kaskade, podržavajući infrastrukturu koja je tipična na današnjem tržištu i omogućavajući nadogradnju od 1,8 GHz na postojeće lokacije za pojačalo.

  „Kablovski sektor sada čvrsto želi da ostvari 10G širokopojasne brzine za potrošače, i mi smo oduševljeni što smo uspeli da napravimo ovu važnu prekretnicu zajedno sa CableLabs-om i našim kolegama iz industrije. To će ojačati poverenje unutar kablovske MSO zajednice da je DOCSIS 4.0 ESD tehnologija održiva investiciona staza i da će to, zauzvrat, pokrenuti strategije koje vode do nadogradnje mreže od 1,8 GHz“, rekao je Hano Narjus, šef Telesteovog poslovanja za mreže. – „Zadovoljni smo performansama naše opreme i napornim radom i odlučnošću našeg inženjerskog tima, i osećamo da smo kreirali familiju pojačala koja će ispuniti zahteve industrije za prelazak na mreže viših frekvencija u budućnosti.“

  Teleste nastavlja da bude lider u HFC tehnologijama i koristi svoje RF inženjerske sposobnosti i automatizaciju koja dolazi sa inteligentnim pojačalima. Prva pojačala od 1,8 GHz u našem portfelju Intelligent Netvorks predstavljena su 2021. godine, pružajući severnoameričkim kablovskim operaterima rešenje za obezbeđivanje visokih performansi mreže u svim okolnostima i omogućavajući istinsku „plug-and-plai“ funkcionalnost i lako poravnavanje na terenu pritiskom na jedno dugme.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>