×

  Televizija -- Data și ora publicării: 07.06.2022 18:35:49

  NEM-DUBROVNIK / Otvoren NEM Dubrovnik 2022.  DUBROVNIK (MEDIA EXPRES) / 7. jun 2022 / Otvorena je deveta po redu NEM Dubrovnik B2B konferencija koja se održava svake godine i posvećena je razvoju TV industrije u zemljama CEE regije

  Na NEM Dubrovnik 2022. stigli su najbolji svetski medijski stručnjaci, panelisti i prezenteri kako bi komentarisali nove trendove, različite strategije i promene u televizijskoj branši.

  Svečano otvaranje ove je godine preuzeo ZDF Studios, produkcijsko-distribucijski deo nemačke javne televizije ZDF koji je specijalizovan za internacionalne koprodukcije, preuzimanje licenca i promovisanje ZDF-ovih programskih brendova. Robert Franke (Vice President Drama, ZDF Studios) i Mirela Nastase (Director Drama, ZDF Studios) održali su uvodni govor i predstavili ekskluzivnu premijeru nove španske miniserije Boundless.

  Pre početka samog prikazivanja, gledaocima su se kroz Q&A predstavili i Susanne Frank (Director Drama, ZDF Studios) kao i glumci Gonçalo Diniz i Niccolò Senni, a virtualno se uključio i Miguel Menéndez de Zubillaga (Executive Producer). U seriji također glume Álvaro Morte (Money Heist) i Rodrigo Santoro (Westworld) u glavnim ulogama.
  „Bila je prava odluka da producenti ostanu verni izvornoj priči i predstave je publici na originalnom jeziku. U suprotnom, mnogo se toga izgubi u prevodu i izvedba gubi na snazi. Danas streaming platforme donose sve više lokalnog sadržaja što publika sve bolje prihvaća. Uvek preferiramo autentičan sadržaj jer se publika snažnije s njim poveže“, izjavio je Robert Franke.

  Prethodnih godina na NEM-u Dubrovnik učestvovali su predstavnici više od 180 velikih globalnih i lokalnih kompanija, među ostalima Eutelsat, Deutsche Telekom, A1 Telekom Austria Group, United Group, Comcast, Irdeto, Global Agency i HBO Adria te BBC Studios, ViacomCBS, Disney, NBCUniversal, Warner Bros., Fremantle, Sony Pictures Television, Pickbox, MGM, ITV Studios Global Entertainment, Viasat World, Telekom Srbija Group, ZDF, BETA Film, HRT, Nova TV, RTL Hrvatska, RTL Hungary i mnogi drugi.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>