×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 26.05.2022 18:15:12

  TELEKOM-SRBIJA / Počinje šesti ciklus projekta „Stvaramo znanje“  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 24. maj 2022 /Kompanija Telekom Srbija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kroz projekat „Stvaramo znanje“ do sada je opremila 100 informatičkih kabineta u 100 osnovnih škola širom Srbije u nastojanju da dodatno podrži razvoj neophodnih digitalnih veština kod osnovaca, Pokretanjem novog, šestog ciklusa projekta, ova lista biće bogatija za još 20 škola, o čijem izboru će i ove godine odlučivati građani Srbije.

  Glasanje za odabir škola koje će dobiti po milion dinara od Telekoma Srbija za opremanje informatičkih kabineta počelo je 23. maja u 12h na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet, možete mu pristupiti na sledećem linku, i trajaće deset dana, do 1. juna u podne.

  Predlog 40 osnovnih škola kojima je potrebna savremena informatička oprema dalo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a uz pomoć glasova građana biće odabrano 20 škola koje će dobiti vrednu donaciju kompanije Telekom Srbija. Cilj projekta je da se osnovcima u svim krajevima naše zemlje omogući ujednačen pristup savremeno opremljenim kabinetima, kako bi lakše usvajali znanje i pratili nastavu, pa su tako škole podeljene u četiri geografske oblasti. Po završetku glasanja po pet škola sa najviše glasova iz svake oblasti dobiće novu računarsku opremu.

  Projekat „Stvaramo znanje“ deo je krovnog programa Telekoma Srbija „Pokrećemo pokretače“ koji osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i na takve poduhvate motivišu i druge članove zajednice. S obzirom da je učenje novih veština najlakše u mladom dobu, kompanija kroz ovaj projekat podržava osnovce koji ulaze u svet digitalnih tehnologija i nastoji da im, u skladu sa svojim strateškim opredeljenjem, omogući najbolje uslove u kojima će steći znanja neophodna za budućnost.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)