×

  Televizija -- Data și ora publicării: 26.05.2022 18:08:29

  DOKUMENTARNI-FILM-SVEDOK / Snimnjena završna scene dokumentarca 'Svedok'  ZVORNIK (MEDIA EXPRES) / 23. maj 2022 /Radio televizija Republike Srpske najavila je da će organizovati konferenciju za novinare povodom snimanja završne scene dokumentarnog filma "Svedok" o doktoru Zoranu Stankoviću, a zatim i šetnju nazvanu "Povorka sećanja".

  Iz televizije su najavili da će tokom snimanja filma od podneva do 15.30 biti zatvoren kolovoz u Ruzveltovoj ulici, zbog čega će brojne linije gradskog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

  Film o doktoru Stankoviću se realizuje u koprodukciji RTRS-a i Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica Republike Srpske, a režiju potpisuje Denis Bojić.

  Istorijsko-biografski film "Svedok" koji će predstaviti put srpskog patologa Zorana Stankovića na teritoriji Bosne i Hercegovine tokom ratnih devedesetih, počeo je da se snima u decembru prošle godine.

  "Patolog Stanković je obdukovao više od 7.500 tela tokom svoje profesionalne karijere i ovo je priča koja će umnogome da osvetli ono što se dešavalo na ovim prostorima. Ova priča će da služi ne samo srpskom narodu, nego istoriji uopšte", rekao je ranije reditelj Bojić.

  Jedan od najpoznatijih patologa, nekadašnji ministar odbrane Srbije i načelnik VMA, preminuo je u oktobru 2021.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>