×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 09.05.2022 02:02:35

  TELESTE / Teleste predstavlja potpuno industrijski interoperabilni DAA portfolio na ANGA COM 2022  TURKU, FINSKA –6. maj 2022, Teleste će istaći svoje uređaje za distribuirani pristup na ANGA COM 2022. Portfolio koji je potpuno interoperabilan u industriji pruža operaterima efikasan korak ka brzinama širokopojasnog pristupa od 10 Gbps preko postojećih koaksijalnih kablova.

  u industriji kablova je došlo do komercijalnog razvoja arhitekture distribuiranog pristupa (DAA). Teleste je intenzivno radio na obezbeđivanju bezbednih ulaganja operatera u tehnologiju, a mi sada unapređujemo primenu uređaja za distribuirani pristup na terenu. Tehnologija je sada spremna sa podrškom za interoperabilnost u celoj industriji i primenu velikih razmera. Dakle, koje prednosti mogu da izvuku operateri decentralizacijom svojih mreža i usvajanjem tehnologije distribuiranog pristupa danas? Dođite i upoznajte naše stručnjake za širokopojasni pristup na ANGA COM 2022 da biste čuli njihove uvide i pridružili se diskusiji! Naći ćete nas na štandu C12 u hali 8.

  „Mnogi operateri u Evropi započeli su uvođenje arhitekture distribuiranog pristupa, dok nekoliko još uvek radi na spremnosti da uvede pristupne mreže zasnovane na DAA. Nastavljamo da podržavamo našu široku bazu korisnika na njihovom putu ka izgradnji ovih mreža otpornih na budućnost uz kontinuirano ubrzavanje implementacije tokom 2022.“, objašnjava Olli Leppanen, potpredsednik poslovanja sa distribuiranim pristupom u Telesteu. – „Dok arhitektura distribuiranog pristupa zasnovana na daljinskom PHI dostiže svoj vrhunac savršenstva, kablovska industrija je takođe predstavila DAA mapu puta za sledeću deceniju pod DOCSIS 4.0 verzijom kablovskog širokopojasnog standarda. Očekujemo da će operateri nastaviti da ulažu u razvoj kapaciteta, kvaliteta i pouzdanosti svojih mreža kako bi ostvarili viziju industrije o brzinama od 10 Gbps i pružili sveobuhvatnije usluge potrošačima preko postojećih koaksijalnih mreža poslednje milje.”

  Da bi garantovao bezbedna ulaganja u arhitekturu distribuiranog pristupa za operatere, Teleste je aktivno uključen u razvoj tehnologije u celoj industriji koju pokreće CableLabs®, angažujući vodeće CCAP dobavljače jezgra kao što su CommScope, CASA, Cisco i Harmonic. Danas je interoperabilnost naše tehnologije testirana i odobrena sa svim glavnim CCAP jezgrama i pouzdanim video jezgrama, i mi u potpunosti podržavamo održive mrežne ekosisteme u kojima se podstiče otvorena konkurencija i ne prihvataju zaključavanje dobavljača.

  Zašto se danas isplati preći na arhitekturu distribuiranog pristupa?

  Kako je pandemija COVID-19 nastavila da izaziva društvo, širokopojasno povezivanje velike brzine pokazalo je svoju ogromnu vrednost. Sa brzim internetom i modernim širokopojasnim mrežama, daljinski rad i usluge, kao i bogata povezanost između ljudi, bili su mogući čak iu izazovnim okolnostima. Kako se upotreba interneta nastavlja na rekordno visokom nivou, a oslanjanje na konekciju raste, isplati se da operateri danas ulažu u tehnologiju distribuiranog pristupa kako bi preneli više podataka preko istog mrežnog spektra kako bi održali zadovoljstvo korisnika, dok se pripremaju da puste nove propusni opseg u svojim kablovskim mrežama u budućnosti. Tehnologije distribuiranog pristupa takođe su pokrenule veliku transformaciju sa analogne optike na digitalni Ethernet i prenos zasnovan na IP-u koji će smanjiti troškove operatera po pretplatniku tako što će otvoriti put za potpuno virtuelizovane funkcije glavnog uređaja i ubrzati konvergenciju fiksnih i mobilnih uređaja.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>