×

  Televizija -- Data și ora publicării: 05.05.2022 23:43:54

  SERIJA-VREME-SMRTI / Počelo snimanje serije „Vreme smrti“  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 5. maj 2022 / U okolini Jagodine je počelo snimanje serije "Vreme smrti", prema romanu Dobrice Ćosića, a u režiji Ivana Živkovića. Serija, koja nastaje u produkciji kompanije United Media imaće 30 epizoda.

  Kao i u slučaju prethodnih ostvarenja „Koreni“ i „Vreme zla“, izvršnu produkciju i ovoga puta potpisuje kuća „Eye to Eye“ Gorana Šušljika, prenosi Nova.rs.

  Radnja je smeštena u vreme Velikog rata i prati najdramatičnijie i najuzbudjivijie događaje odigrane na ovim prostorima. Junaci „Vremena smrti“ nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji male Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima. Nakon pucnja Gavrila Principa na austrougarskog prestolonaslednika započinje ratna epopeja koja je zauvek promenila tok istorije ali i dovela Srbiju pred tragičan izbor. Kapitulacija i gubitak identiteta i države i naroda ili otpor nesagledivo većem i snažnijem neprijatelju. Ratna drama, serija „Vreme smrti“, pričaće priču o ljudima koji pokušavaju da se odbrane i sačuvaju ono u šta veruju da mora da se sačuva. Dostojanstvo i volju da se preživi.

  Kreator serije je Goran Šušljik, glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović a tu su još Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

  Režiju potpisije Ivan Živković koji je sa Šušljikom prethodno radio i "Korene" i "Vreme zla", scenario Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević dok je Nikola Pantelić, zajedno sa Šušljikom izvršni producent. Snimanje će trajati godinu dana na različitim lokacijama u Srbiji.

  Krećemo u jednu veliku avanturu, pokušaćemo da ispičamo priču koju je Dobrica Ćosić već ispričao o najsjajnijim i ujedno najtragičnijim periodima ovog podneblja i naroda, a to je period Prvog svetskog rata. Govorićemo priču o mnogim velikim ljudima, ali i mnogim malim, ali tragičnim sudbinama koje su se događale u to vreme - naveo je Šušljik, piše N1.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>