×

  Televizija -- Data și ora publicării: 05.05.2022 23:37:01

  HNS-HRVATSKI-TELEKOM-SUPERSPORT / HNS potpisao ugovor o TV pravima, vredan 44 miliona evra  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 4. maj 2022 / Čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza, Hrvatskog Telekoma i SuperSporta potpisali su ugovor o televizijskim i marketinškim pravima za utakmice pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza.

  U dvorani Opera zagrebačkog hotela Westin organizovano je svečano potpisivanje ugovora kojim je Hrvatski Telekom postao vlasnik televizijskih, a SuperSport marketinških prava za utakmice u vlasništvu Hrvatskog nogometnog saveza. Ugovori traju od početka takmičarske godine 2022./23. do kraja takmičarske godine 2025./26.

  Radi se o najvrjednijem sporazumu za televizijska i marketinška prava u istoriji hrvatskog klupskog fudbala. Hrvatski Telekom će tokom četiri ugovorene godine za televizijska prava uložiti ukupno 36 miliona evra, dok će SuperSport za marketinška prava na klađenje uložiti ukupno osam miliona evra. Hrvatski nogometni savez osigurao je tako čak 44 miliona evra u četiri godine za domaći fudbal.

  "Zahvaljujem prisutnim rukovodstvima Hrvatskog Telekoma i SuperSporta na poverenju, ali i poštovanju koje su ovako značajnim ulaganjem pokazali prema domaćem fudbalu. Posebno nas raduje što ovako važne ugovore potpisujemo s preduzećima koja su dokazani prijatelji i partneri hrvatskog fudbala što nam daje dodatnu veru kako ćemo zajedno učiniti našu Prvu ligu, ali i ostala takmičenja još snažnijima, atraktivnijima i kvalitetnijima. Ovo je najvažniji ugovor vezan za domaći klupski fudbal u istoriji i potvrđuje njegovu tržišnu vrednost", izjavio je predsednik HNS-a Marijan Kustić.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>