×

  Televizija -- Data și ora publicării: 04.05.2022 12:47:51

  SERIJA-ŠUTNJA / Hrvatska serija “Šutnja” snimaće se ponovo u Ukrajini  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 2. maj 2022 / Kriminalistička serija "Šutnja", velikim delom snimana i u Kijevu, dobiće nove nastavke koji bi se, uprkos ratnim okolnostima, ponovno mogli snimati i u Ukrajini, najavljuju producenti.

  Nedavno prikazana prva sezona serije “Šutnja”, koja govori o međunarodnoj trgovini belim robljem, prostituciji maloletnica i stanju u hrvatskom društvu, završila se napeto, s nizom pitanja koja traže odgovore.

  Serija, temeljena na romanima "Izborna šutnja", "Ispovedna tajna" i "Kijevska piletina" Drage Hedla, od početka je zamišljena kao trilogija i od toga se ne odustaje. "Značajan deo radnje drugog romana uključuje i Beograd, i to donekle pomaže, ali od snimanja u Ukrajini ne odustajemo, verovatno negde u zapadnom delu, u okolini Lavova", rekao je za Hinu Nebojša Taraba, producent iz Drugog plana.

  Glavni scenarista Marjan Alčevski već radi na tekstu druge sezone, a sa produkcijom bi se moglo krenuti u kasnu jesen ove godine. Po njegovim rečima, u razgovoru sa scenaristom, redateljem Daliborom Matanićem i koprodukcijskim partnerima složili su se da će tema rata na neki način morati da bude anticipirana u priči.

  Prva sezona snimana je od marta do juna prošle godine u Zagrebu, Osijeku i Kijevu, kao jedno od poslednjih audiovizualnih dela koje je tamo snimano i jedina je recentna visokobudžetna dramska televizijska koprodukcija s Ukrajinom.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>