×

  Televizija -- Data și ora publicării: 03.05.2022 16:59:45

  SERIJA-NEMIRNI / Snima se nova domaća serija - "Nemirni"  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 1. maj 2022 / Režiser Darko Nikolić, vraća se ovog meseca u rediteljksu stolicu kada počinje snimanja nove domaće serije "Nemirni" u njegovoj režiji, a po scenariju Danice Nikolić. Dok je prethodni njegov projekkat "Jedini izlaz" bio psihološki triler u kome smo pratili stanje glavne junakinje kroz razne okolnosti, "Nemirni" su krimi-triler u kom se naizgled nespojive stvari spajaju uz pucanje, krv i veliki broj ubistava.

  Kao i u "Jedinom izlazu", u centru pažnje biće junakinja Mirna, dok sam naziv "Nemirni" odaje stanje većine likova. Glavnu ulogu igraće Nikolina Friganović Jelisavac, glumica iz Banjaluke koju smo gledali u filmu "Dara iz Jasenovca" i serijama "Senke nad Balkanom", "Kosti", "Branilac" i "Pevačica", pišu Novosti.

  Inspektorka Mirna Paligorić istražuje ubistvo medicinskog stažiste Mladena Voinovića, čiji su posmrtni ostaci iskopani na beogradskom gradilištu. Glavni osumnjičeni za ubistvo je Vukašin Banović, Mladenov mentor sa Instituta za sudsku medicinu, koji je nestao čim je otkriven leš. Policija kreće u potragu za Vukašinom.

  Tokom istrage, policijska inspektorka Mirna, progonjena sopstvenim nemirom, igrom slučaja razotkriva spregu države, tajne službe i kriminala. "Sistem spojenih sudova" dovodi do neočekivanih i otrežnjujućih obrta. Ono što je na površini dobija potpuno drugačiji izgled kada se izmakne jedna kockica, što sve aktere priče ostavlja nemirnim.

  Glavna muška uloga poverena je Gordanu Kičiću koji tumači Momčila. On je Vukašinov brat, koga igra Strahinja Blažić. Momčilovu i Vukašinovu majku Svetlanu glumiće Anica Dobra. Ranije je u jednom intervjuu Boris Pingović otkrio da će igrati inspektora Ubiparića.

  Očekuje nas 12 uzbudljivih epizoda u produkciji From No Connection i "Telekoma Srbije". Snimanje bi trebalo da traje do polovine septembra, a najviše kadrova biće zabeleženo u Beogradu, a među lokacijama za snimanje biće i Novi Sad, Deliblatska peščara i Avala. Seriju "Nemirni" gledaćemo tokom 2023. na Superstar TV i još jednom kanalu sa nacionalnom frekvencijom.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>