×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 28.04.2022 17:03:39

  FILM-BOSANSKI-LONAC / Završeno snimanje igranog filma “Bosanski lonac”  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 27. apri 2022 / Hrvatski scenarist i reditelj Pavo Marinković upravo je završio snimanje dugometražnog, igranog filma pod nazivom “Bosanski lonac”, čiji je drugi naslov “Vampiri s Miljacke”.

  U drami sa mnoštvom komičnih situacija u koje upada umetnik, čije se postojanje menja iz temelja kada shvata da može biti deportovan iz Beča, glavnu ulogu tumači bosanskohercegovački glumac Senad Bašić, a u umetničkoj ekipi su i Bruna Bebić, Andreas Kiendl, Brigit Stöger, Admir Glamočak, Zlatko Burić, Igor Kovač, Julia Franz Richter, Dejan Aćimović, Dražen Kühn, Aleksandar Petrović, Goran Grgić, Wolfram Berger i Ismet Čolić.

  Direktor fotografije je Peter Rochsler, jedan od koproducenata ostvarenja, montažer je Dubravko Slunjski, scenografiju je obradio Burkahard Stuhlecker. Gordana Rapić je uradila kostime, dok je majstorica maske Ana Bulajić Crcek. Teg Regklis je komponovao muziku, a glavni producent projekta je Stanislav Babić.

  Ostvarivanje ove koprodukcije zagrebačkog “Telefilma”, “Nonook filma” iz Beča, Kazališne udruge “Oktavijan” iz Mostara, “Cinearta” iz Štajerske, “Graz Film Commission”, “Eurimage”, Programa Media Deska Kreativna Evropa i Fondacije za kinematografiju-Sarajevo, te HRT-a, započelo je u Grazu, prošlog oktobra.

>