×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 28.04.2022 16:56:04

  TELEKOM-CRNA-GORA / Neto dobit Crnogorskog Telekoma 800 hiljada evra  PODGORICA (MEDIA EXPRES) / 25. apri 2022 / Neto dobit Crnogorskog Telekoma iznosila je u prvom kvartalu ove godine 800 hiljada EUR, što je oko 50 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz kompanije.

  Iz te telekomunikacione kompanije su rekli da je prvi kvartal ove godine obeležilo tržišno liderstvo u postpejdu, rast korisnika optike i fiksnih servisa, kao i rast ukupnih prihoda i profitabilnosti.

  „Telekom je uz to u istom kvartalu prvi u Crnoj Gori lansirao komercijalnu 5G mrežu, trenutno dostupnu građanima Podgorice i nastavio sa značajnim unapređivanjem kapaciteta i dostupnosti svoje optičke i mobilne mreže širom Crne Gore“, saopšteno je iz kompanije.

  Rast prihoda od 2,8 odsto u odnosu na uporedni period prošle godine uslovljen je boljim rezultatima i u delu maloprodajnih i veleprodajnih usluga.

  Operativna dobit pre kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), isključujući posebne uticaje i nakon najma, u prvom kvartalu ove godine iznosila je 6,8 miliona evra.

  Uz to, Telekom je započeo veliki projekat modernizacije mobilne mreže i pojačavanje njenih kapaciteta na 80 lokacija u Crnoj Gori, koristeći na najbolji način frekvencije iz spektra koj je kompanija zakupila na decembarskoj aukciji, i unapređujući tehnologiju koja im je već na raspolaganju.

  Osim tržišnog liderstva u oba segmenta mobilnog postpejda – rezidencijalnom i poslovnom, Crnogorski Telekom je, kako su saopštili njegovi predstavnici, na kraju prvog kvartala ove godine zadržao prvo mesto i po broju korisnika mobilnog interneta.

  Broj korisnika na optici porastao je 16 odsto i iznosio je 29,5 hiljada, dok je broj TurboDSL korisnika porastao šest odsto u odnosu na uporedni period prošle godine i iznosio je 34,5 hiljada.

  Zabelžen je i rast u broju korisnika TV usluga u iznosu od pet odsto, dok je broj korisnika usluga širokopojasnog interneta porastao dva odsto.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>