×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 13.04.2022 14:32:05

  TELEKOM-SRBIJA / Telekom Srbija za maj sprema evroobveznice  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 13. april 2022 / Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić najavio je da će to preduzeće biti prva domaća kompanija koja će polovinom godine početi da izdaje evroobveznice i da će prva emisija na EU berzi biti vredna 500 miliona evra.

  Telekom Srbija će prethodno dobiti međunarodni kreditni rejting, a Lučić otkriva da će već počekom maja biti završeno sve što je potrebno za izlazak na EU berzu, ali da će tačan trenutak emisije zavisiti od uslova na berzi zbog ukrajinske krize.

  Lučić je dodao da će Telekom najverovatnije izaći na frankfurtsku ili luksemburšku berzu.

  "Već početkom maja biće završeno sve što treba za izlazak Telekoma na berzu, a u kom mesecu ćemo tačno izaći, zavisiće od same procene kada će berza najbolje raditi zbog krize u Ukrajini", rekao je Lučić i dodao da će Telekom svakako polovinom godine izaći na EU berzu.

  Lučić je kazao da će Telekom tako, prvom emisijom, prikupiti 500 miliona evra i istakao da je siguran da će interesovanje biti i mnogo veće, ali da im sada nije potrebno više sredstava.

  "Uložićemo taj novac u dalji razvoj optičke infrastrukture, mobilne mreže i u širenje Telekoma (u inostranstvu)", kazao je Lučić.

  Naglasio je da će korporativne evroobveznice doneti Telekomu nove prihode u budućnosti.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)