×

  Televizija -- Data și ora publicării: 06.04.2022 11:06:30

  FILM-BAUK / Snima se film “Bauk”  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 4. april 2022 /U Beogradu je počelo snimanje novog igranog filma reditelja, scenariste i producenta Gorana Radovanovića. Film Bauk bavi se NATO bombardovanjem Beograda 1999. godine i to iz vizure devetogodišnjeg dečaka, glavnog glumca Jakše Prpića.

  Radovanović, koji potpisuje ostvarenja kao što su ,,Čekajući Handkea” i ,,Enklava“, rekao je da je prošlo više od dve decenije od NATO agresije i postoji dovoljna vremenska distanca da se ovoj temi pristupi otvoreno, hladne glave, ali i dalje sa velikom emocijom.

  Producentske kuća NAMA Film realizator je filmskog projekta Bauk, koga su podržali i Ministarstvo kulture i informisanja, Vojska Srbije i Filmski centar Srbije, a realizuje se u koprodukciji sa Archangel Digital Studios (Srbija) i Mosfilm (Rusija). Na nastanku filma sarađuju proslavljeni ruski direktor fotografije Vladislav Opeljants (poznat po saradnji sa Nikitom Mihalkovim), scenograf Vladislav Lašić, kostimografkinja Katarina Ciglić. Direktor filma je Mladen Petrović, a u glavnoj ulozi, kao devetogodišnji dečak Sava, pojavljuje se Jakša Prpić.

  Glavne uloge, osim dečaka Jakše Prpića, igraju makedonska glumica Sara Klimoska i Vojin Ćetković u ulozi sveštenika. U ekipi su još i Branka Šelić, Marija Jakšić, Gordana Gadžić, Kalina Kovačević… i Miloš Biković kao otac dečaka.

  -Snimanje će trajati dva meseca, snimamo najviše u Beogradu i okolini, druge lokacije su Mali Zvornik, okolina Vršca, Deliblatska peščara, Ljubičevski most, Ribarići… Idemo istok, zapad, sever, jug – našalio se reditelj.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>