×

  Televizija -- Data și ora publicării: 14.01.2022 21:37:48

  RTS / Vesna Damjanić napustila RTS  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 14. januar 2022 / Dugogodišnja urednica i novinarka RTS-a Vesna Damjanić napustila je Radio-televiziju Srbije. Njena nova novinarska stanica je "Bloomberg Adria TV", gde obavlja funkciju glavnog i odgovornog urednika.

  Vesna Damjanić je godinama bila zaštitno lice RTS-a, gde je radila više od 14 godina. Pratila je društvene i ekonomske teme, a poslednjih godina i poltičke. Bila je jedan od aduta Javnog servisa u informativnoj redakciji.
  Nakon što je diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, Vesna je završila specijalističke studije Novinarstvo u elektronskim medijima. Do sada je u svojoj karijeri pohađala kurs u Londonu o izveštavanju i medijskoj prezentaciji u organizaciji BBC-a, kao i različite kurseve o novinarstvu i TV izveštavanju u organizaciji IREKS-a, novinske agencije Rojters i Deutche Velle Academie u Berlinu. Govori i piše engleski, a ima osnovno znanje francuskog.

  Vesna Damjanić, tada apsolvent novinarstva na Fakultetu političkih nauka, prvo je postala reporterka TV B 92. Od prvog dana je izveštavala o ekonomskim temama. Posle pet godina reporterskog rada na B 92, prešla je na RTS, na kojem je radila više od 14 godina.

  “Bloomberg Media” i Mtel Swiss – emiter u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija – objavili su sporazum o stvaranju prve panregionalne, multiplatformske mreže poslovnih vesti u jugoistočnoj Evropi, sa sedištima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji.

  Pokretanjem 2022. godine, Bloomberg Adria će servirati poslovne i finansijske vesti, analize i podatke.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>