×

  Televizija -- Data și ora publicării: 13.01.2022 13:16:42

  SERIJA-NEČISTA-KRV / „Nečista krv“ – prvi film na srpskom jeziku na Netflixu  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 13. januar 2022. /Film "Nečista krv" u režiji Milutina Petrovića biće prvo ostvarenje na srpskom jeziku koji će se naći na najvećoj filmskoj platformi Netflix. Iz Filmskog centra Srbije (FCS) saopšteno je da će "Nečista krv - Greh predaka" na Netfliksu biti dostupan od 17. januara, sa engleskim nazivom "Bad Blood".

  Ovo filmsko ostvarenje, po adaptiranom scenariju Voje Nanovića, a bazirano na delima Bore Stankovića, prvi je film na srpskom jeziku koji je otkupio Netflix. Film će biti dostupan na teritoriji centralne i istočne Evrope, kao i Turske, u naredne dve godine na Netflix platformi.

  „Ugovor koji smo potpisali zahvaljujući našim partnerima kompaniji Videomite, o emitovanju prvog domaćeg filma na srpskom jeziku na ovoj popularnoj platformi, predstavlja svojevrsno priznanje srpskoj filmskoj produkciji, a ujedno dokazuje da kvalitetna ostvarenja imaju svoju publiku bez obzira na granice - izjavila je Snežana Penev van Hauvelingen ispred This and That production i dodala: „Sigurna sam da smo na ovaj način otvorili vrata i drugim domaćim filmovima i serijama koje traže svoje mesto i publiku na platformama poput Netflixa.“

  Film "Nečista krv" prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi, nego i sama njegova porodica. Glavne uloge u filmu Milutina Petrovića tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Nela Mihailović.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>