×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 10.01.2022 14:41:32

  HRT / Na HRT-u uskoro nova sezona "Vrtlarice"  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 10. januar 2022. / Uskoro započinje emitovanje nove, desete, jubilarne sezone Vrtlarice, serijala koji promoviše organsko vrtlarstvo, zdrav život i odgovornost prema prirodi. Ove sezone gledaćemo 12 nastavaka.

  Aurorka serijala, Kornelija Benyovsky Šoštarić, pokazaće kako je njen vrt preživeo ekstremne letnje vrućine i ostao plodan i prepun života. Klima se promenila, a s time u korak i organski način uzgoja biljaka.

  Emisija "Vrtlarica" krenula je pre 10 godina, a tada se doživljavala kao "alternativa" kao i organski pristup koji je kod nekih stručnjak izazivao i podsmeh.

  Vrtarstvo je u posljednje vreme postalo i moda. Sve se više mladih time bavi, postaju svesni da se radi o velikom bogatstvu.

  Govoreći o novoj sezoni "Vrtlarice", Benyovsky Šoštarić kaže da ćemo gledati novih 12 nastavaka, a sve počinje 15. januara.

  - Nekako sam pokušala ove godine da se fokusiram na teme poput društvenih podela, koje su prisutne i u vrtarstvu. Postoje razni mitovi, zablude, pogotovo oko eko uzgoja. Htela bi razbiti i iluzije da ekološki uzgojeno povrće "mora po sebi da ima tačkice i da bude kržljavo". To je apsolutno netačno, može biti lepo, zdravo i ukusno. Govorićemo i o tome da je potrebno stalno se edukovati, a i o tome da postoji predrasuda da je vrtlarstvo jednostavno, " prenosi HRT.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>